Het Ketelhuis financiert twee korte films ter gelegenheid van 25ste verjaardag

Sectornieuws

Woensdag 25 oktober, 2023

Ter gelegenheid van zijn aanstaande 25ste verjaardag financiert Het Ketelhuis een tweetal korte films. Aan zowel filmregisseur Nafiss Nia (Die middag) als filmproducent en Ketelhuis-oprichter Marc van Warmerdam is een budget van 65.000 euro toegekend. De films zullen voor het eerst te zien zijn op vrijdagavond 29 maart 2024 (Goede Vrijdag), wanneer Het Ketelhuis op de kop af een kwart eeuw bestaat.

‘’Nia en Van Warmerdam krijgen carte blanche,’’ zegt Ketelhuisdirecteur Alex de Ronde. ‘’We geloven in de autonomie van filmmakers en we bemoeien we ons dan ook in geen enkel opzicht met de totstandkoming van de films. Wel willen we graag af en toe horen hoe het er voorstaat.’’

Het Ketelhuis ging, op het terrein van de Amsterdamse Westergasfabriek, op 29 maart 1999 van start als ‘’noodbioscoop voor de Nederlandse film’’ en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een duurzaam clubhuis voor de vaderlandse filmvakwereld: een podium voor vertoning van en debat over de Nederlandse auteursfilm.

Het Ketelhuis is daarnaast ook een veilige plek voor Europese arthouse en familiefilms uit alle uithoeken van de wereld én een bewust buurtgerichte bioscoop.

Bron & Beeld: Het Ketelhuis

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Het DDG-bureau is telefonisch bereikbaar op:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur.