In het Niets & Onder Invloed

DDG Nieuws

Donderdag 31 oktober, 2013

Maandag 11 november staat er weer een DDG-ledenavond op stapel. Met dit keer een speciale voorvertoning van twee One Night Stands, te weten In het niets geregisseerd door Daniel Lawrence Bruce en geschreven door Bastiaan Tichler en Onder invloed, geregisseerd door Nova van Dijk en geschreven door Laura van Dijk. Na afloop van de vertoning gaat Michiel van Jaarsveld met de vier makers in gesprek.
In het niets_800_in_het_niets.0039573 De 51-jarige illegale Ghanese immigrant Agymah heeft zijn vertrouwen in de mensheid verloren en leidt een verborgen leven als kok in de Ghanese gemeenschap in de Bijlmer. Totdat hij opgescheept wordt met de 12-jarige Nina, die trappelt van ongeduld om in Nederland een nieuwe start te maken en droomt van een carrière als zangeres. Aangeraakt door haar enorme levenslust, zoekt hij voorzichtig weer aansluiting bij het leven buiten. Maar dan slaat het noodlot toe; een Israëlisch vliegtuig stort neer op de plek van hun flatgebouw en Agymah gaat wanhopig op zoek naar het meisje dat hem weer een reden gaf om te leven.
Kijk voor meer informatie ook hier.
Regie: Daniel Lawrence Bruce
Scenario: Bastiaan Tichler
Camera: Jasper WolfEditor: Tanya Fallenius Braun
Producent: CTM LEV Pictures, in coproductie met NTR, VARA & VPRO.
Onder Invloed
Jeanne en Kirk van Couwelaert leven in een symbiose samen nadat Kirks vader “Rudolf” 23 jaar eerder wat pijptabak ging halen en nooit meer terugkeerde. Op een dag wordt hun degelijke en sobere leven bruut verstoord door Marcus, de flamboyante nieuwe buurman. Terwijl Kirk door Marcus wordt losgeweekt van zijn moeder, gaat Jeanne op onderzoek uit om koste wat kost haar zoon terug te winnen, maar niets is wat het lijkt.
Regie: Nova van Dijk_800_novavandijk Scenario: Laura van Dijk
Camera: Ton Peters
Editor: Chris van Oers
Producent: Column Film, in coproductie met NTR, VARA & VPRO.
Mis deze kans niet om collega filmmakers het hemd van het lijf te vragen! Wil je erbij zijn? Laat het ons voor vrijdag 8 november weten op info@directorsguild.nl. Introducees zijn van harte welkom, wie het eerst komt …
Plaats: EYE, zaal 4, IJpromenade 1, AmsterdamDatum: maandag 11 november 2013
Aanvang: 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur)

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30