Gouden Pen voor schrijvers 100% COCO

100% COCO, gebaseerd op het populaire boek van Niki Smit, heeft de Gouden Film-status bereikt. Meer dan 100.000 mensen zagen de jeugdfilm in de Nederlandse bioscopen. Hiervoor ontvingen scenarioschrijvers Annelou Verboon, Maarten van den Broek en Marie Kiebert uit handen van collega Karin van der Meer de Gouden Pen. De Gouden Pen wordt uitgereikt door het Netwerk Scenarioschrijvers.

‘Een hele eer,’ reageert Maarten van den Broek opgetogen. ‘Heel fijn dat veel mensen deze film hebben gezien.’ Annelou Verboon voegt hier aan toe: ‘Ik denk dat de boodschap van de film – 100 procent jezelf zijn – voor meisjes die naar de middelbare school gaan heel belangrijk is.’ Marie Kiebert gaat haar eerste Gouden Pen snel gebruiken om aan haar volgende project te schrijven. ‘Ik ben bezig met een korte animatiefilm over hoe oma’s de wereld zien door hun diverse brillen,’ vertelt ze enthousiast.

100% COCO gaat over de 13-jarige Coco, die gek op is mode en haar eigen excentrieke stijl draagt. Maar als ze op de eerste schooldag door haar kleding uitgemaakt wordt voor Coco de Clown besluit ze haar vintage jurkjes thuis te laten en als onopvallend meisje door het schoolleven te gaan. Anoniem houdt ze een modevlog bij wat een grote hit wordt. Zou ze dan toch een beroemd stijlicoon worden? En zou Bruno, die knappe jongen van school, haar dan eindelijk zien staan?

100% COCO is geregisseerd door Tessa Schram. Hoofdrollen zijn voor Nola Kemper, Valentijn Avé, Merel de Zwart, Eva Duijvestein en Iris Hesseling. De film is een productie van Tom de Mol Productions, Lion Film Productions en Nickelodeon en is mede tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive en het Stichting Abraham Tuschinski Fonds. 100% COCO wordt gedistribueerd door Dutch FilmWorks en is nog steeds te zien in Nederlandse bioscopen.

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.