Games & Films: Wat film voor de gamesector kan betekenen, en vice versa

Film en videogames worden vaak als twee gescheiden werelden gezien. Jammer, want meer cross-overs zou beide disciplines ten goede komen. Daarom organiseert het Nederlands Film Festival op vrijdag 26 september in samenwerking met de Dutch Directors Guild en de Dutch Game Garden een middagprogramma waar (internationaal) gerenommeerde sprekers uit de gamesector en filmindustrie aan het woord komen over veranderende vormen van storytelling, de invloed van games op films en andersom, en hoe de twee sectoren van elkaars werkpraktijk kunnen leren.

Staat gameplay echt op gespannen voet met het vertellen van een goed verhaal, of is virtual reality misschien een ideaal gereedschap voor scenaristen? Met bijdragen van makers van filmische games – of van ‘speelse cinema’.

Te gast zijn o.a. Daniel Ernst (The Shoebox Diorama), de bedenkers en makers van de game Perloo, storytelling specialist Tomas Sala (LittleChicken), regisseur Maartje Nevejan (van o.a. het Nationale Canta Ballet) en Bram Ruiter van de Super Game Jam serie.

De tweede helft van de middag is een pitch-sessie, waarin drie teams hun transmedia idee dat film- en game-elementen combineert voor het eerst presenteren. The Ultimate Dating Experience van Emma Westermann en Constant van Panhuys, De stoel van de laatste jaren van Anke Teunissen en Jessie van Vreden en Schaduwbaas van Ramses Singeling en Wanderlust. Het winnende team ontvangt voor de verdere uitwerking van het projectplan een stimuleringsprijs van € 5000,- uit de non-fictie transmedia regeling van het Nederlands Filmfonds, het Mediafonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

De presentatie is in handen van DDG voorzitter Martijn Winkler  (Dutch Directors Guild) en Matthijs Dierckx, hoofdredacteur Game magazine Control.

Uiteraard zal er volop ruimte zijn voor het publiek om mee te discussiëren.

 

LET OP: DDG-leden die hun komst voor 25 september melden op events@directorsguild.nl o.v.v. games & films, kunnen een gratis ticket krijgen (normaal 5 euro), die bij de ingang van de zaal zal worden overhandigd.

 

Datum: vrijdag 26 september

Aanvang: 14.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur

Locatie: Tivoli Vredenburg, Pandora 

Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.