Financieringstraject voor korte film De Ontmoeting lanceert derde editie

Na twee zeer succesvolle edities lanceert De Ontmoeting, het financieringstraject voor korte film, een derde editie. De stichting, tevens gericht op talentontwikkeling en de distributie van korte films, heeft dit jaar twee nieuwe realisatiepartners: naast Submarine Channel en VPRO Dorst verzorgen deze keer ook NL Film en Corrino Media Group de realisatiebijdrage van €5000,- en de begeleiding van de filmmakers.  Via www.ditisdeontmoeting.nl kunnen filmmakers hun filmplan indienen.

De eerste twee edities van De Ontmoeting waren een groot succes. De tien gerealiseerde films liepen uiteen van een dansfilm, een mixed media documentaire, een volledig geanimeerde film en films gebaseerd op actuele gebeurtenissen in binnen- en buitenland. De vijf films van de eerste editie draaien momenteel in filmtheaters door heel Nederland als voorfilm. De vijf films die gemaakt zijn binnen de tweede editie gaan in september in première tijdens het Nederlands Film Festival.

Realisatiepartners VPRO Dorst en Submarine Channel selecteren en begeleiden ook dit jaar weer een project. Producenten Corrino Media Group en NL Film sluiten dit jaar voor het eerst aan. Tom van Blommestein, creative producer van NL FILM: ‘Wij zijn heel nieuwsgierig naar alle ideeën en kunnen niet wachten ons onder te dompelen in het enthousiasme van een nieuwe lichting makers!’ Ook Germen Boelens, producent van Corrino Media Group kijkt uit naar de projecten. Over het soort projecten waar hij als producent naar op zoek is zegt hij het volgende: ‘Corrino zoekt korte verhalen die sterk leunen op conceptualiteit en verbeelding. Gelaagde verhalen, die herkenbaarheid oproepen, iets zeggen over onze hedendaagse samenleving of actuele thema’s, maar vooral vertellen over menselijke verhoudingen.’ 

In Nederland zijn ruim 20.000 mensen werkzaam in de audiovisuele industrie. Daar komen jaarlijks nog eens talloze afgestudeerden bij. En dat terwijl het publiek maar het werk van een handjevol mensen ziet. De Ontmoeting wil daar verandering in brengen. Door nieuwe makers de kans te geven hun ideeën verder uit te werken én door te denken over het distributietraject. Zo krijgt nieuw Nederlands filmtalent een gegarandeerd publiek en krijgt het publiek meer nieuwe verhalen van eigenzinnige vertellers. Kijk voor meer informatie op ditisdeontmoeting.nl en https://www.facebook.com/ditisdeontmoeting.

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.