Filmmakerssymposium: Waar leggen we de lat? – woensdag 27 feb.

Filmmakerssymposium: Waar leggen we de lat?

10:30 – 13:00 woensdag 27 februari 2019 – Eye Filmmuseum

Hoe denken filmmakers over de kwaliteit van de Nederlandse film? 
Een inspirerende ochtend naar aanleiding van de filmmakersenquête.

Sprekers: onder anderen scenarist en creatief adviseur Miguel Machalski en de Deense regisseur/scenarist Jens Peter (Rumle) Hammerich.

Moderator: interviewer/schrijver Frénk van der Linden.

Over Miguel Machalski: 
Miguel Machalski is scenarist en scenario-adviseur voor filmprojecten over de hele wereld, van wereldcinema tot grote studio-producties en werk van prominente filmmakers als Clint Eastwood en David Cronenberg.

Over Jens Peter (Rumle) Hammerich:
Jens Peter Hammerich, beter bekend als Rumle Hammerich, is een Deense regisseur, scenarist en producent, bekend van spraakmakende series als The Bridge en Borgen.

Over de filmmakersenquête:
Filmmakers hebben in eigen gelederen een enquête gehouden, onder de leden van het Dutch Directors Guild, Netwerk Scenarioschrijvers en Acteursbelangenvereniging ACT, over de kwaliteit van de Nederlandse film en het klimaat waarin die tot stand komt. De resultaten daarvan worden tijdens het symposium gepresenteerd en besproken met filmmakers van eigen bodem en buitenlandse gasten. We hopen op je komst en kijken graag samen naar de toekomst.

Over Filmmakersinitiatief 2018:
De enquête en het symposium worden georganiseerd door ‘Filmmakersinitiatief 2018’, bestaande uit Arno Dierickx (regisseur, scenarist), Maarten Treurniet (regisseur, scenarist), Gijs Scholten van Aschat (acteur), Sytske Kok (scenarist, regisseur) en Karin Wolfs (filmjournalist). Het doel van Filmmakersinitiatief 2018 is een debat aan te zwengelen over de inhoudelijke kwaliteit van de Nederlandse film. Het symposium wordt mede mogelijk gemaakt door EYE Filmmuseum en de Akademie van Kunsten.

Gratis toegankelijk – wel even een kaartje reserveren voor een plek!

Author: DDG

Share This Post On

1 Comment

  1. Well done….hulde voor deze goed georganiseerde, informatieve, en inspirerende bijeenkomst van makers. Met een luisterende minister van Engelshoven tijdens haar vakantie. Dat is nog eens eigenzinnig.

    Post a Reply

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.