Filmacademie zoekt Docent Regie Documentaire (0,5 fte)

Sectornieuws

Vrijdag 17 januari, 2020

De Nederlandse Filmacademie leidt studenten op tot filmmakers in de breedste zin van het woord: verhalenvertellers met een eigen specialisatie binnen het filmvak. De Filmacademie biedt één hbo-opleiding met negen afstudeerrichtingen op bachelorniveau en een tweejarige onderzoeksgerichte masteropleiding. De Filmacademie hanteert een brede definitie van het begrip film, waaronder ook televisie en online series, commercials, interactive en immersive media worden gerekend. De academie is onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK), die verder bestaat uit het Conservatorium van Amsterdam, de Academie voor Theater en Dans, de Breitner Academie, de Reinwardt Academie en de Academie van Bouwkunst.

De Nederlandse Filmacademie wil een plek bieden aan alle verhalen, achtergronden en perspectieven die Nederland rijk is. Het is voor ons van groot belang dat het Nederlandse talent in de meest brede zin van het woord zich geroepen en uitgenodigd voelt om het vak van ‘filmisch verhalen vertellen’ te komen leren. We streven er naar een diverse en inclusieve organisatie te zijn en vinden het belangrijk om dat weerspiegeld te zien in ons studenten- en personeelsbestand.

Voor de afstudeerrichting Regie Documentaire zijn wij per 1 mei 2020 op zoek naar een:

Docent Regie Documentaire (0,5 fte)

De opleiding Regie Documentaire leidt regisseurs op met een eigen stem, visie en signatuur, die in staat zijn om de artistieke eindverantwoordelijkheid te nemen van een professionele documentaire productie. Bij de Nederlandse Filmacademie staat samenwerken op inhoud en uitvoering centraal. De regisseur is verantwoordelijk voor het bedenken en researchen van de documentaire en schrijft een filmplan – in goede samenwerking met de producent. De regisseur is de creatief leider die het team aanstuurt.

De opleiding Regie Documentaire richt zich met name op het ontwikkelen van artistiek leiderschap en inhoudelijk vakmanschap. Daarnaast worden de vaardigheden samenwerken en communiceren én het inzetten van de vertellende kracht van beeld en geluid ontwikkeld. Tegelijkertijd richt de opleiding zich op het vinden en verstevigen van de authenticiteit, stem en signatuur van de maker.

De docent Regie Documentaire verzorgt – onder verantwoordelijkheid van de studieleider Regie Documentaire en samen met het regieteam – een deel van het onderwijs in het vak Regie Documentaire. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de andere studierichtingen, in het bijzonder met Regie Fictie en Productie. Het regieteam bestaat uit de studieleiders en docenten Fictie en Documentaire en een coördinator.

Werkzaamheden

De docent Regie Documentaire:

  • ontwerpt en verzorgt onderwijs voor alle leerjaren;
  • begeleidt studenten bij het ontwikkelen van hun reflectievermogen/onderzoeks- en ambachtelijke vaardigheden;
  • faciliteert volwaardige artistieke ontwikkeling;
  • neemt deel aan evaluaties en feedbacksessies;
  • begeleidt stages, onderzoeksverslagen en filmplannen.

Functie-eisen en profiel

De kandidaat:

  • heeft ruime professionele regie-ervaring en is aantoonbaar actief in het werkveld;
  • heeft films en/of series gerealiseerd voor verschillende (inter)nationale platforms;
  • heeft een academisch werk- en denkniveau en bij voorkeur een Master in Film of Film- en Televisiewetenschappen;
  • heeft ervaring als coach en als docent in het hbo;
  • heeft kennis van cinematografische maakprocessen en van storytelling in beeld en geluid;
  • heeft een uitstekend netwerk in de Nederlandse film- en televisiewereld;
  • heeft een brede maatschappelijke en culturele interesse;
  • werkt zelfstandig, maar vindt het leuk om onderdeel te zijn van een groter geheel;
  • heeft de ambitie om bij elke individuele student het beste uit zichzelf te laten halen;
  • heeft interesse in ontwikkelingen in het medialandschap en is in staat deze om te zetten in nieuwe leertrajecten.

Arbeidsvoorwaarden

De Nederlandse Filmacademie biedt een prettige werkkring op een aantrekkelijk gelegen locatie in het centrum van Amsterdam. Aanstelling en honorering vinden plaats volgens de cao-hbo. De functie is gewaardeerd in functieschaal 11 (maximaal € 4.892,31 bruto per maand bij een volledige aanstelling). De inschaling is mede afhankelijk van opleiding, ervaring en laatstgenoten salaris. Het betreft een dienstverband van 0,5 fte. De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar, met uitzicht op verlenging.

Inlichtingen en sollicitaties

Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met Annemiek van der Zanden (studieleider Regie Documentaire), te bereiken via annemiek.vanderzanden@ahk.nl.

Uw sollicitatie, voorzien van motivatiebrief en curriculum vitae, kunt u tot woensdag 5 februari voor 17.00 uur richten aan Annelie Spaans, via vacature-filmacademie@ahk.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 27 februari 2020 (eerste ronde) en donderdag 5 maart 2020 (tweede ronde).

De Nederlandse Filmacademie wil de culturele diversiteit binnen de organisatie vergroten en nodigt kandidaten die daaraan kunnen bijdragen nadrukkelijk uit om te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Het DDG-bureau is telefonisch bereikbaar op:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur.