De culturele sector is zwaar getroffen door de coronacrisis. Om componisten te steunen en de mogelijkheid te bieden nieuw werk te creëren, hebben Buma/Stemra en het Ministerie van OCW het Investeringsfonds Muziek opgezet. Naast het Investeringsfonds Muziek zijn tevens werkbijdragen voor specifieke compositieopdrachten beschikbaar. Hiervoor worden film- en mediaprojecten gezocht die binnenkort in productie gaan óf al in productie zijn en waar nog geen componist bij betrokken is.

De werkbijdragen voor compositieopdrachten zijn bedoeld als honorering voor de compositieopdracht, alsmede voor de realisatie van de opname en
uitvoering van het nieuwe werk; bijvoorbeeld voor het inhuren van (extra) musici, een orkest, assistent of studio. Het bestaande budget voor muziek van het filmproject moeten worden gehandhaafd en de verloning van het originele werk van de componist moet worden betaald uit het bestaande productiebudget. De werkbijdrage is bedoeld als aanvulling op de productie. Hierdoor krijgt de componist betaald naar waarde én is er budget om de muzikale beleving van het project naar een hoger niveau te tillen.

Filmmakers (producenten en regisseurs) kunnen hun film- of mediaproject via deze oproep aanmelden voor 25 juni 2021. De componisten worden geworven via een aparte oproep van Buma Music in Motion. Om zowel de filmmakers als de componisten te verzekeren van de juiste match, worden er matchmaking sessies georganiseerd. Filmmakers kunnen op basis hiervan een keuze maken voor een componist die de soundtrack en/of score gaat ontwikkelen voor hun productie.

Lees meer informatie en de voorwaarden op de site van Buma Music In Motion.

 

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30