Fair Practice wint terrein in cultuursector

Minister: 2,5 % loon- en prijsbijstelling voor basisinfrastructuur en fondsen in 2019

Zondag 26 augustus heeft minister van Engelshoven op het jaarlijkse Paradisodebat van Kunsten’92 bekendgemaakt dat zij de kunst-, cultuur- en erfgoedsector gaat ondersteunen om zo goed mogelijk volgens de Fair Practice Code te werken: voor een eerlijke betaling van mensen werkzaam in de cultuursector. Zo kan de sector voor 2019 rekenen op een loon- en prijsbijstelling van 2,5 %. Met Prinsjesdag zal de minister verdere maatregelen aankondigen.

De Fair Practice Code is in de afgelopen periode door jonge kunstenaars en creatieven geïnitieerd (onder coördinatie van Kunsten ’92), ter verbetering van arbeidsvoorwaarden en toekomstperspectieven in de culturele en creatieve sector. Want ook al staat de Nederlandse culturele en creatieve sector wereldwijd zeer hoog aangeschreven, loon naar werk is lang niet altijd vanzelfsprekend. De code is gebaseerd op vijf waarden, zoals diversiteit, solidariteit en vertrouwen en biedt een kader om loon naar werk mogelijk te maken. Tijdens het Paradisodebat belichtten vijf sprekers de vijf waarden van de Fair Practice Code.

Duurzaamheid: Minister van Engelshoven van OCW
Vertrouwen: Marian Duff | MAFB
Transparantie: Mariëtte Hamer | SER
Diversiteit: Naomi Velissariou | Theatermaker
Solidariteit: Ewald Engelen | UvA

Op de website van Kunsten’92 kun je de video-opnamen van alle vijf sprekers bekijken en de uitgeschreven teksten lezen. Later deze week volgen foto’s, geschreven verslag (door Sandra Jongenelen) en de video van het debatgedeelte.

Klik HIER om alles te bekijken.

De opnamen staan ook op de Facebookpagina van Kunsten ’92.

Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.