Erelid Heddy Honigmann krijgt Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs

De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs gaat dit jaar naar documentairemaker Heddy Honigmann. Deze oeuvreprijs van 150.000 euro wordt jaarlijks door het Prins Bernhard Cultuurfonds toegekend aan personen of een instellingen die zich op een bijzondere manier verdienstelijk hebben gemaakt voor cultuur of natuur in Nederland. De prijs wordt uitgereikt op vrijdag 2 december 2016.

DDG-lid Heddy Honigmann krijgt de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs vanwege haar grote  staat van dienst als internationaal toonaangevend documentairemaker, die als geen ander de kunst verstaat om de veerkracht en weerbaarheid van het individu te portretteren. ‘ Met haar uitzonderlijke gave als interviewer kan Heddy Honigmann zowel de kracht als de kwetsbaarheid van de mens uitlichten’, zo vindt het college van adviseurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds die de voordracht voor de prijs deed: ‘Humor en plezier worden hierbij niet geschuwd en pijn en verdriet niet verloochend.’

 

De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs
De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs wordt toegekend aan personen of instellingen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van muziek, theater, dans, beeldende kunst, geschiedenis, letteren, monumentenzorg, cultuureducatie of natuur. Eerdere winnaars zijn Francine Houben (2015), Johan Simons (2014), Piet Oudolf (2013), Lidewij Edelkoort (2012), Anton Corbijn (2011) en Het Orkest van de Achttiende Eeuw (2010).

Aan de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs is een geldbedrag van 150.000 euro verbonden. De winnaar krijgt een vrij besteedbaar bedrag van 75.000 euro en daarnaast een CultuurFonds op Naam met een startkapitaal van 75.000 euro. De naam en de doelstelling van dit fonds mag de winnaar van de Cultuurfonds Prijs zelf bepalen.

Momenteel werkt Heddy onder andere aan Before the Fall (voorheen 100UP), een documentaire over levenslustige honderdjarigen over de hele wereld, en Buddy, over de schoonheid van de relatie tussen geleidehonden en hun baasjes.

 

Voor meer achtergrond over Heddy Honigmann lees: https://www.directorsguild.nl/heddy-honigmann-cineaste-van-de-saudade/

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.