Emile Fallaux nieuwe voorzitter Nederlands Film Festival

Het Nederlands Film Festival krijgt een nieuwe voorzitter. Vanaf begin oktober, na de 34e editie van het festival, neemt Emile Fallaux de functie over van Jeltje van Nieuwenhoven.

Emile Fallaux / Foto: NFF

Emile Fallaux / Foto: NFF

Emile Fallaux was journalist, buitenlands correspondent, programmamaker bij de VPRO, directeur van het International Film Festival Rotterdam (IFFR), en hoofdredacteur van Vrij Nederland. Hij bekleedde vele bestuursfuncties in de film- en mediasector, onder andere als lid oprichtingsbestuur en Raad van Toezicht van het Nederlands Filmfonds, Mediafonds, Hubert Bals Fonds, Rotterdams Mediafonds, Submarine Channel en Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. Buiten de filmsector was hij onder meer bestuurslid van het Prins Claus Fonds en Holland Festival. In 2013 was Fallaux voorzitter van de Gouden Kalf Jury van de 33e editie van het Nederlands Film Festival.

Willemien van Aalst, directeur van het Nederlands Film Festival, verwelkomt Fallaux, maar neemt ook afscheid van Van Nieuwenhoven. “Met haar jarenlange toewijding is Jeltje veel meer geweest dan een doorsnee voorzitter. Met haar diepe betrokkenheid, haar netwerk en niet te vergeten haar humor heeft zij het festival keer op keer vooruit geholpen.”

Fallaux heeft in ieder geval al doelen voor zijn voorzitterschap: “Het Nederlands Film Festival onderzoekt zijn rol in de door de digitale revolutie radicaal veranderde filmwereld. Aan de herijking van het festival hoop ik als voorzitter een stevige bijdrage te leveren.”

Emile Fallaux wordt benoemd voor een periode van drie jaar.

Bron: Persbericht Nederlands Film Festival

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.