Een toekomstbestendig auteursrecht voor filmmakers – convenant & tijdelijke clausule

Gisteravond vond in het Compagnie Theater te Amsterdam een tweede bijeenkomst plaats over filmauteursrechten. Deze bijeenkomst georganiseerd door PAM (het samenwerkingsverband tussen de beroepsorganisaties en rechtenorganisaties voor scenaristen, regisseurs en acteurs) ging over de afspraken die begin dit jaar gemaakt zijn tussen RoDAP en de PAM CBO’s over onze vergoedingen voor televisie-uitzendingen en Video on Demand. Toen is door RoDAP en de CBO’s een convenant gesloten over een vergoedingsregeling voor scenaristen, hoofdregisseurs en uitvoerende kunstenaars die een hoofdrol vertolken. De hoofdlijnen van het convenant zijn hier beschikbaar.

Het uitwerken van deze afspraken kost tijd. Daarom is een tijdelijke clausule opgesteld voor de individuele productiecontracten. Meer informatie daarover staat in deze brief.

Een verslag van de bijeenkomst van 20 april volgt binnenkort. Hierbij alvast de informatieve video die tijdens de avond werd getoond, en die ook op de website van PAM te vinden is. Hierin wordt de huidige stand van zaken m.b.t. auteursrechten voor filmmakers helder uitgelegd.

Volg altijd het laatste nieuws op: www.pam-online.nl.

Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.