FilmForward biedt dit najaar drie interessante workshops aan voor regisseurs! Lees meer over de workshops Filmrecht, Positionality & AI. 

Workshop Filmrecht – 5 september 2023

Vind je ook dat het in de dynamische wereld van de filmindustrie cruciaal is om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen in het filmrecht? Wil je je kennis naar een hoger niveau tillen en je voorbereiden op de toekomst van de filmindustrie? Neem dan deel aan de interactieve workshop Filmrecht, ontwikkeld door FilmForward in samenwerking met advocaat Gaico Bos van Bos.Legal. De workshop vindt plaats op dinsdag 5 september in MACA, op de NDSM-Werf te Amsterdam.

Meld je uiterlijk 24 augustus 2023 aan via de site van FilmForward.

Positionality Deep Dive – 14 september & 20 september 2023

Ben je een filmprofessional die op zoek is naar verdieping in thema’s zoals representatie, diversiteit en inclusie? Wil jij onderzoeken hoe jouw eigen positionaliteit een rol speelt bij het creëren van ruimte aan verschillende stemmen en ervaringen? Dan nodigen we je uit om deel te nemen aan de tweedaagse training ‘Positionality Deep Dive’. Deze tweedaagse training van Winnie Roseval geeft je de mogelijkheid om de kracht van meerstemmige perspectieven te ervaren.

Meld je uiterlijk 1 september aan via de site van FilmForward.

Workshop en een interactieve presentatie over AI in film – 3 oktober 2023

In samenwerking met Submarine en AIxDESIGN organiseert FilmForward een workshop en een interactieve presentatie over het gebruiken van Artificial Intelligence in animatie en het vertellen van verhalen.

In de hands-on workshop ‘Animating AI characters‘ laat animator Fabian Mosele je zien hoe je kan experimenteren met character design en de AI-methode ‘Stable Diffusion’. In deze workshop ga je aan de slag met door met zelf uitgeknipte beelden uit tijdschriften op een experimentele manier nieuwe, niet-conforme personages te creëren.

Bij de interactieve presentatie ‘AI in filmmaking and storytelling’ vertonen AIxDESIGN en Sublab de animatie teasers die de deelnemers van de artist residency STORY&CODE met behulp van AI hebben gemaakt. En vertellen zij over hun ervaringen tijdens de residency en het gebruik van AI. Aansluitend vindt een panelgesprek plaats met experts over de mogelijkheden en onmogelijkheden van AI-technieken en de impact op de sector.

De workshop en interactieve presentatie zijn twee aparte bijeenkomsten die los van elkaar te volgen zijn. Meer weten over de bijeenkomsten en hoe je je kan aanmelden?

Lees meer en geef je op voor de workshop ‘Animating AI characters

Lees meer en meld je aan voor de interactieve presentatie ‘AI in filmmaking and storytelling

Bron: FilmForward

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Het DDG-bureau is telefonisch bereikbaar op:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur.