Drie speelfilms en drie lowbudgetfilms ontvangen Filmfonds realiseringsbijdrage

Sectornieuws

Donderdag 23 december, 2021

Drie speelfilms hebben een realiseringsbijdrage vanuit de regeling Realisering Speelfilm en Lange Animatiefilm.

Er wordt bij de selectie prioriteit gegeven aan oorspronkelijke scenario’s en geselecteerd op een kwalitatief hoogwaardig, divers en gedurfd aanbod.

De projecten die deze ronde een bijdrage ontvangen zijn:

Leeuwin

Regie: Raymond Grimbergen
Scenario: Jeroen Margry, Bodil Matheeuwsen
Producent: Levitate Film
Logline: Als de Surinaamse Rosi – een 14-jarig meisje met meer voetbaltalent dan zelfvertrouwen – naar Nederland moet verhuizen gaat niets meer vanzelf. Het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi lijkt uitkomst te bieden.
Toegekende bijdrage: €750.000

Pulse

Regie & scenario: Joost van Ginkel
Producent: PRPL
Logline: Nadat de diep ongelukkige Erik (een wereldberoemde DJ op de top van zijn carrière) een dertienjarig meisje aanrijdt, raakt hij intens met haar verbonden. Haar wijsheid en humoristische kijk op het leven helpen hem terug te vinden wie hij ooit was.
Toegekende bijdrage: €750.000

Zomervacht

Regie: Joren Molter
Scenario: Britt Snel
Producent: Family Affair Films
Logline: In een broeierige zomervakantie zoekt de eenzame Brian (13) naar warmte en genegenheid bij zijn vader. Plots krijgt Brian de zorg van zijn zwaar verstandelijk beperkte broer in de schoenen geschoven. Brian wordt gedwongen volwassen, maar vindt liefde vanuit een onverwachte hoek.
Toegekende bijdrage: €750.000

Drie projecten geselecteerd voor realiseringsbijdrage lowbudgetfilms

Uit de tweede aanvraagronde van dit jaar voor de regeling Ontwikkeling en Realisering Low Budget zijn drie projecten geselecteerd.

De regeling is er speciaal voor teams die een filmproductie van tenminste 60 minuten willen maken volgens een low budget concept, waarbij authenticiteit en urgentie centraal staan. Uitgangspunt is dat projecten inhoudelijk en/of in aanpak grensverleggend zijn en een helder en consistent cinematografisch concept hebben dat door het hele team wordt gedragen.

Deze ronde zijn de volgende projecten geselecteerd voor een realiseringsbijdrage:

De Witte Flits

Regisseur: Laura Hermanides
Scenarist: Laura Hermanides en Roelof-Jan Minneboo
Producent: Family Affair Films
Logline: Na een lange psychiatrische martelgang wordt er eindelijk een datum vastgesteld voor de humane levensbeëindiging waar Rick (42) zo naar snakt. Lukt het zijn ouders om hem uit liefde te laten gaan?

Pijn

Regisseur en scenarist: Guido Coppis
Producent: The Rogues
Logline: Mark lijdt aan een intense vorm van zelfhaat, die zich vertaalt in verwaarlozing, verkilling en destructief gedrag. Als hij Lisa ontmoet, ontstaat er een liefdevolle, maar bizarre band. Zijn gedrag bevrijdt haar van haar engelachtige juk, maar bovenal houdt haar gedrag Mark een spiegel voor. Dit zorgt ervoor dat hij zijn schild laat zakken, waarna hij eindelijk hulp begint toe te laten.

Forget all you know (about aliens)

Regisseur en scenarist: Mirella Muroni
Producent: seriousFilm
Logline: Het 12-jarige zwarte meisje Ella mist veiligheid, kansen en vrijheid. Met haar ontdekken we dat zij als het onsterfelijke, buitenaardse wezen Xoxo eerder leefde in Ghana, Curaçao en Suriname en hoe dit verbonden is met Ella nu. In deze magisch realistische speelfilm met sciencefiction elementen wordt een parallelle wereld gecreëerd waar vanuit aliens menselijke gedachten en gevoelens observeren.

Eerdere titels binnen Low Budget zijn bijvoorbeeld De Libi (Shady El-Hamus) en Drama Girl (Vincent Boy Kars). De volgende deadline voor Ontwikkeling en Realisering Low Budget is maandag 14 maart 2022. Bekijk hier hoe je kunt aanvragen voor de regeling.

Beeld: Zomervacht

Bron: Nederlands Filmfonds

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30