Drie interessante workshops voor regisseurs bij FilmForward in mei en juni 2024

Sectornieuws

Dinsdag 21 mei, 2024

De komende tijd organiseert FilmForward drie workshops die ook interessant zijn voor regisseurs!

31 mei: de ontwikkelingen van AI in film

FilmForward organiseert in samenwerking met NFF Extended en advocaat Gaico Bos een interactieve bijeenkomst in MACA waar we met filmmakers, AI-experts en juridische experts ingaan op deze ontwikkelingen. Een bijeenkomst voor iedereen die betrokken is bij het ontwikkelen, maken en vertonen van filmproducties.
De interactieve bijeenkomst begint met een overzicht van de laatste creatieve, technologische en juridische ontwikkelingen op het gebied van AI. Wat zijn de laatste technische ontwikkelingen? En wat betekent dit voor jouw werk? En we bespreken wat de juridische implicaties van AI zijn, waar je rekening mee moet houden als je het gebruikt en wat je kan doen om je werk te beschermen.

Daarna gaan we aan de hand van twee case studies van producties die tot stand zijn gekomen met behulp van AI in gesprek met de makers. Wat zijn hun ervaringen, wat heeft AI hen gebracht in het creatieve proces en waar zijn ze tegenaan gelopen? Van beide case studies wordt tevens door advocaat Gaico Bos de juridische implicaties besproken. Bij deze de interactieve bijeenkomst is er veel ruimte voor het stellen van vragen.

Meer informatie en tickets

6 juni: Positionality training voor AV-professionals

Hoe ga je als filmprofessional in 2024 om met vragen rondom diversiteit en inclusie? Bewustzijn en goede bedoelingen zijn een begin. Maar ze zijn vaak niet genoeg. Hoe ontwikkel je dus bruikbare tools om tijdens elk stadia van filmmaken, van ontwikkeling tot set of post, om te gaan met je eigen (voor)oordelen/ aannames en gesprekken hierover met anderen aan te gaan?
De eendaagse training ‘Positionality’ heeft als doel actief en vanuit onze eigen ervaringen met deze begrippen aan de slag te gaan. Dat zijn tools die je daarna actief kunt inzetten en gebruiken om anderen te inspireren. We zullen hierbij werken met door de deelnemers zelf ingebrachte casestudies.

Heb je zelf zo’n ervaring van een ongemakkelijke situatie op set? Heeft jouw perspectief bij nader inzien je werk te zeer beïnvloed? Wanneer had je meer oog en oor kunnen hebben voor de input die iemand anders vanuit diens positionaliteit inbracht?

Meer informatie en tickets

14 juni: Masterclass met Barbara Visser en Vincent Boy Kars over hybride films tussen fictie en documentaire in

De Vrijplaats van FilmForward organiseert een masterclass met filmmakers Barbara Visser en Vincent Boy Kars over hybride films. Van beide regisseurs was de afgelopen maanden een nieuwe film in de bioscoop te zien. Visser ging in Alreadymade op zoek naar de ‘echte maker’ van het beroemdste kunstwerk van de twintigste eeuw: de pispot van Marcel Duchamp. Kars maakte met Future Me het slotdeel van zijn ‘millennialtrilogie’, waarin hij onder meer zichzelf laat spelen door een acteur.

Aan de hand van filmfragmenten gaat Vrijplaats-curator en filmjournalist Dana Linssen in gesprek met Barbara Visser en Vincent Boy Kars over de vraag wat hybride films zo aantrekkelijk maakt. Samen proberen we bovendien een definitie te vinden. Is het alleen maar een mix van wat we tussen feit en fictie verstaan? Of is er meer aan de hand?

Meer informatie en tickets

 

Bron & Beeld: FilmForward

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Het DDG-bureau is telefonisch bereikbaar op:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur.