Tijdens het aankomende Nederlands Film Festival bezoek je drie evenementen waar de DDG (mede)organisator van is.

40% korting op de Professionalspas

Wist je dat DDG-leden 40% korting krijgen op de Professionalspas? Je betaalt dan 78 euro i.p.v. de normale prijs van 130 euro. Met de pas bezoek je het complete openbare programma van het festival, van filmvertoningen en Prof Talks tot de NFF Conferentie.

NFF Prof Talk: Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch

Op zondag 24 september 2023 organiseren NFF & DDG een NFF Prof Talk met regieduo Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch en moderators Kim van Kooten (filmmaker, acteur en schrijver) & Arno Dierickx (regisseur, bestuurslid DDG). We nemen je mee het diepe in tijdens een inspirerende avond over het regievak. Van het schakelen tussen creatieve en organisatorische belangen tot co-regisseren en trouw blijven aan je eigen gevoel; alles komt aan bod deze avond.

Felix van Groeningen staat onder meer bekend om zijn bekroonde producties De helaasheid der dingen, The Broken Circle Breakdown en Beautiful Boy. Samen met Charlotte Vandermeersch regisseerde hij het veelgeprezen De Acht Bergen. Voor Charlotte – bekend als acteur in talloze films en series zoals Belgica, #hetisingewikkeld en Baantjer: het begin – was dit haar eerste stap als regisseur. Met succes; de film ging in première in de Cannes Feature Films competitie en won de Prix du jury 2022.

Reis van het filmmaken
Aan de hand van fragmenten uit hun werk gaan Felix en Charlotte in op ‘de reis van het filmmaken’, zoals ze dat zelf noemen. Hoe maak je bijvoorbeeld de vertaalslag van boek naar film? Op welke manier manoeuvreer je tussen creatieve en organisatorische aspecten van het regieschap? En hoe kun je internationaal werken vanuit een Europese insteek? Daarnaast geven Felix en Charlotte een inkijkje in hun samenwerking én hun persoonlijke ontwikkeling als regisseur. Ontdek welke unieke elementen zij inbrengen in hun werk en wat er allemaal komt kijken bij co-regisseren, zeker als je een relatie hebt.

Datum: Zondag 24 september 2023
Tijd: 19:30 uur – 21:30 uur (met borrel na afloop)
Locatie: Stadsschouwburg Utrecht, Blauwe Zaal
Kosten: Gratis voor DDG-leden (reguliere prijs 20 euro) en houders NFF Professionalspas
Aanmelden: Dit event is uitverkocht. Heb je een gratis ticket via ons, maar kun je niet komen? Mail ons dan even.
Voertaal: Nederlands

NFF Prof Talk: Schrijfpaleis

Terug van weggeweest: het Schrijfpaleis! Ditmaal in een nieuw jasje… Opkomende makers en gevestigde professionals bundelen hun krachten en staan te springen om jouw feedback.

Het Schrijfpaleis staat al vele jaren bekend als een moment voor de av-sector om bij elkaar te komen en in de vorm van actieve scriptlezingen het proces van spel onder de loep te nemen. Dit jaar doen we dat met drie nieuwe talenten uit de poule van partnerorganisaties Script Academy, Scenariovakschool en Rose Stories. Alle drie presenteren een scène uit nieuw, eigen werk. Tijdens een voortraject worden de nieuwe scenarioschrijvers door de Dutch Directors Guild (DDG) gekoppeld aan regisseur Mirjam de With. Samen met professionele acteurs, voorgedragen door ACT Acteursbelangen, repeteren ze de betreffende scène. Bij de opvoering op het festival zien de drie scenarioschrijvers uiteindelijk hun nieuwe werk tot leven komen en bespreken we aan de hand van reacties uit het publiek en nagesprekken wat opvalt, ontroert of mogelijk beter kan.

In samenwerking met Script Academy, Scenariovakschool, Rose Stories, Dutch Directors Guild (DDG) en ACT Acteursbelangen.

Voertaal: Nederlands
Presentator: Jaap Peter Enderlé
Kosten: 20 euro, gratis toegankelijk voor houders van de NFF Professionalspas

Beeld: Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch

Wijzigingen en typefouten voorbehouden. Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Het DDG-bureau is telefonisch bereikbaar op:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur.