DIRECTORSNL ACADEMY – 22 januari

Blog

Maandag 15 januari, 2018

Kabel- en telecommaatschappijen maken steeds meer eigen content. Goede ontwikkeling of gaat dit ten koste van de pluriformiteit? Op welke manier kan het publieke bestel overleven? Wat is de toekomst van de digitale platforms? En: Welke nieuwe kansen biedt het veranderende digitale medialandschap aan makers?

Journalist Frénk van der Linden gaat hierover in gesprek tijdens de DirectorsNL Academy op 22 januari 2018 met diverse gasten.

Michel Mol (media-strateeg) legt uit hoe kabel- en telecombedrijven wereldwijd productiehuizen opkopen om vervolgens zelf content te gaan maken. En over de strategieën die content producerende kabelmaatschappijen en VOD-providers als Netflix daarbij gebruiken.

Ruurd Bierman (European Broadcast Union en voormalig Mediafonds) vertelt wat de gevolgen zijn als telecombedrijven c.q. kabelaars zelf content gaan produceren met het oog op de diversiteit. Ook komen de ideeën die in Europa leven over de toekomst van de publieke omroep aan de orde.

Carel Kuyl (voormalig mediadirecteur NTR) vertelt over het gevecht van het publieke en het private bestel in het licht van de toekomst. En ook over de bedreigde onafhankelijkheid van de vrije nieuwsgaring.

Hans de Weers spreekt over de overname van Eyeworks door Warner Bross, en deelt samen met Pieter Verhoeff zijn Japanse Netflix-ervaringen bij het maken van de film (en serie) Tokyo Trial.

Casper Sikkema ( VICE Media Benelux) geeft zijn visie op de toekomst van digitale platformen, branded content, balans tussen commercie en content en de toekomst van VICE.

Jeroen Koopman (Creative Producer NewBeTV) vertelt onder meer over de enorme kansen voor contentmakers en de nieuwe mogelijkheden om goedkoop tv te maken.

Regisseur Jos de Putter ( De Correspondent) heeft het over de transformatie van klassieke narratieve vormen naar internetvormen en de toekomst van digitale platformen.

Locatie: De Nieuwe Liefde, Da Costakade 102, Amsterdam
Tijd: 20.00 – 22.30 uur, inloop vanaf 19.30 uur

 

Wil je erbij zijn? RESERVEER HIER een toegangsbewijs.

DirectorsNL is het samenwerkingsverband van VEVAM en Dutch Directors Guild.

 

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30