DIRECTORSNL ACADEMY – 22 januari

Kabel- en telecommaatschappijen maken steeds meer eigen content. Goede ontwikkeling of gaat dit ten koste van de pluriformiteit? Op welke manier kan het publieke bestel overleven? Wat is de toekomst van de digitale platforms? En: Welke nieuwe kansen biedt het veranderende digitale medialandschap aan makers?

Journalist Frénk van der Linden gaat hierover in gesprek tijdens de DirectorsNL Academy op 22 januari 2018 met diverse gasten.

Michel Mol (media-strateeg) legt uit hoe kabel- en telecombedrijven wereldwijd productiehuizen opkopen om vervolgens zelf content te gaan maken. En over de strategieën die content producerende kabelmaatschappijen en VOD-providers als Netflix daarbij gebruiken.

Ruurd Bierman (European Broadcast Union en voormalig Mediafonds) vertelt wat de gevolgen zijn als telecombedrijven c.q. kabelaars zelf content gaan produceren met het oog op de diversiteit. Ook komen de ideeën die in Europa leven over de toekomst van de publieke omroep aan de orde.

Carel Kuyl (voormalig mediadirecteur NTR) vertelt over het gevecht van het publieke en het private bestel in het licht van de toekomst. En ook over de bedreigde onafhankelijkheid van de vrije nieuwsgaring.

Hans de Weers spreekt over de overname van Eyeworks door Warner Bross, en deelt samen met Pieter Verhoeff zijn Japanse Netflix-ervaringen bij het maken van de film (en serie) Tokyo Trial.

Casper Sikkema ( VICE Media Benelux) geeft zijn visie op de toekomst van digitale platformen, branded content, balans tussen commercie en content en de toekomst van VICE.

Jeroen Koopman (Creative Producer NewBeTV) vertelt onder meer over de enorme kansen voor contentmakers en de nieuwe mogelijkheden om goedkoop tv te maken.

Regisseur Jos de Putter ( De Correspondent) heeft het over de transformatie van klassieke narratieve vormen naar internetvormen en de toekomst van digitale platformen.

Locatie: De Nieuwe Liefde, Da Costakade 102, Amsterdam
Tijd: 20.00 – 22.30 uur, inloop vanaf 19.30 uur

 

Wil je erbij zijn? RESERVEER HIER een toegangsbewijs.

DirectorsNL is het samenwerkingsverband van VEVAM en Dutch Directors Guild.

 

Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.