Deadlines Filmfonds april: Film Fast & Furious (15-4) en Filmfonds Shorts (22-4)

In april zijn er bij het Nederlands Filmfonds twee interessante deadlines voor regisseurs.

Film Fast & Furious – ontwikkelingsbijdrage – deadline 15 april 17:00
Als onderdeel van het 2e COVID-19 steunpakket richt deze Research & Development regeling zich direct op scenaristen en regisseurs – al dan niet in samenwerking met heads of department – aan wie eigenzinnige, ambitieuze en oorspronkelijke verhalen ontspruiten.

De bijdrage voor Research & Development moet worden besteed aan de research en eerste ontwikkelingsfase van een verder uit te werken filmidee voor een oorspronkelijke speelfilm, animatiefilm, lange documentaire, korte film, hybride productie of high-end dramaserie (dus geen remake, sequel, boekverfilming, enz.) die niet eerder is ingediend bij het Fonds.

Het nieuwe filmidee moet binnen dezelfde categorie vallen als de/een eerdere filmproductie/ high-end dramaserie of afstudeerfilm van de regisseur of scenarist.

Klik hier om de voorwaarden en protocollen van Film Fast & Furious te lezen.

Filmfonds Shorts – realiseringsbijdrage – deadline 22 april 2021 17:00

Filmfonds Shorts is voor de realisering van een korte film in de categorie documentaire of fictie. De ontwikkeling van talent staat bij deze regeling centraal, alsook de zoektocht van de maker naar een eigen handschrift, en de behoefte om deze te vinden middels een originele, urgente en authentieke korte fictiefilm of korte documentaire.

In de afgelopen zes jaar werden er 50 korte films geselecteerd, met sterke resultaten. Bekijk hier enkele eerder gerealiseerde Filmfonds Shorts!

Deze ronde is expliciet bedoeld voor filmprojecten die met de financiering van het Filmfonds deze zomer gedraaid kunnen worden. Dit najaar volgt er een tweede ronde waarbij de regeling een nieuwe vorm zal aannemen.

Klik hier om de voorwaarden en protocollen van Filmfonds Shorts te lezen.

Bron: Nederlands Filmfonds

Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.