De Ontmoeting – maak jouw korte film

De Ontmoeting, een nieuwe financieringsmogelijkheid voor korte films, werd gelanceerd tijdens het Nederlands Film Festival en biedt nieuwe makers – in alle soorten en maten – de gelegenheid uiteenlopende en ervaren partners te leren kennen door samen een korte film te maken.

De initiatiefnemers roepen nadrukkelijk op eigenzinnige ideeën in te zenden, om bij selectie te onderzoeken of er samenwerkingen voor lange termijn door ontstaan. Deadline voor de inzendingen is 1 december.

Eén van de partners van De Ontmoeting is VPRO Dorst, dit platform van de VPRO geeft makers de kans zich aan hen te presenteren. ‘De kansen voor onconventionele en eigenzinnige verhalenvertellers zijn schaars,’ aldus Karen van Dijk en Maik Mirkovic van VPRO Dorst. ‘Met de Ontmoeting hopen we juist die makers te helpen hun eigen signatuur verder te ontwikkelen.’

Middels De Ontmoeting kunnen makers een plan indienen, waarvan bij selectie 5.000 euro budget wordt toegekend, onder de voorwaarde dat er nog eens 5.000 euro wordt verzameld middels het populaire platform CineCrowd. De betrokken partners raden de nieuwe makers aan niet te schromen met alternatieve ideeën. ‘Daar is De Ontmoeting juist voor bedoeld, om kruisbestuivingen aan te gaan die kunnen floreren tot iets dat via de gangbare wegen niet zomaar had kunnen ontstaan,’ aldus Floris Parlevliet, oprichter van CineCrowd. ‘Wij kijken er ontzettend naar uit om samen met onze partners nieuwe geluiden een podium te geven.’

  • Per regisseur/maker mag er één project worden ingediend. Bij voorkeur bestaat het indienende team minstens uit een regisseur en (uitvoerend) producent.
  • Aantoonbare ervaring met film (en de financiële en productionele verantwoordelijkheid) wegen mee in de selectie.
  • De aanmelding moet een goed beeld geven van de film die voor ogen staat. De kans op selectie is groter als het project al in een ver gevorderd stadium is.
  • Verplicht zijn in ieder geval 1. een plan/scenario, 2. Een (beknopt) productieplan inclusief begroting en planning, 3. werkvoorbeelden (bijv. showreel of portfolio). Een begeleidend document (regie-, scenario-, producentenvisie of visuele presentatie; precieze invulling is aan het team zelf) wordt op prijs gesteld.
  • De Ontmoeting beoogt een versteviging van de industrie. Afgewezen projecten ontvangen daarom beknopte feedback per mail. Na aanpassing mogen ze nogmaals worden ingediend tijdens een volgende editie van De Ontmoeting. Daarnaast ben je tijdens iedere fase vrij om contact met ons op te nemen met productionele of inhoudelijke vragen.

Wil je je aanmelden of ben je op zoek naar meer informatie? Ga dan naar www.ditisdeontmoeting.nl.

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.