De Luizenmoeder, Niemand in de stad en Tienminutengesprek winnen Zilveren Krulstaarten

Sectornieuws

Maandag 18 maart, 2019

De Zilveren Krulstaarten zijn zondagmiddag 17 maart in VondelCS uitgereikt aan de schrijvers van de beste film- en televisiescenario’s van 2018. Ooit begonnen als geuzenprijs vanwege het ontbreken van een Gouden Kalf voor scenario, zijn de Zilveren Krulstaarten inmiddels uitgegroeid tot dé Nederlandse vakprijzen voor scenaristen. De winnaars worden jaarlijks gekozen door leden van het Netwerk Scenarioschrijvers.

De Winnaars van 2018 zijn:

Beste scenario TV-serie
DE LUIZENMOEDER – Eva Aben, Diederik Ebbinge, Ilse Warringa

Diederik Ebbinge: ‘Als je schrijft, weet je niet wat er gaat gebeuren. Waar je je op verheugt als de hype voorbij is, is om weer gewoon te gaan schrijven. Dat is het allerleukste van het werk. Daarom zijn we blij met deze prijs.’

Beste scenario Film
NIEMAND IN DE STAD – Marnie Blok, Philip Huff

Philip Huff: ‘Dit is de fijnste prijs om te krijgen, omdat het over de waardering van collega’s gaat. Als je iets maakt is het voor niemand zo belangrijk als voor jezelf. De mensen die deze prijs aan je geven, kennen dat gevoel.’

Beste scenario Kort (tot 60 minuten)
TIENMINUTENGESPREK – Renske de Greef


Winaars en genomineerden. Foto: Inigo Garayo

Zilveren Pen voor minister Van Engelshoven
Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven nam deze middag de Zilveren Pen 2019 in ontvangst. Van Engelshoven krijgt de prijs als blijk van waardering voor haar aandacht voor scenaristen en als stimulans om de dialoog met makers voort te zetten.
Van Engelshoven: “Het betekent veel voor me om deze prijs te mogen ontvangen van gepassioneerde makers. Ik vind het belangrijk dat makers een eerlijke beloning krijgen voor hun werk. Deze prijs is voor mij dan ook een signaal dat we op de goede weg zitten. En een aanmoediging om door te pakken!”

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30