De Dutch Directors Guild is onderdeel van de Ketentafel AV. Samen met de andere partijen ontwikkelen we praktijkinstrumenten die werkvoorwaarden bij audiovisuele en filmproducties verbeteren. De DDG pleit hier ook voor betere honoraria en werkomstandigheden voor regisseurs.

“Regisseurs en scenaristen verdienen een betere vergoeding. De tijd die ze in een project steken moet realistischer worden begroot en in verhouding staan tot de werkzaamheden.”
– Maarten Treurniet, voorzitter DDG

Wat is de Ketentafel Film AV?
De Ketentafel AV is een onderhandelingstraject over fair pay in de audiovisuele sector, dat wordt gevoerd bij Platform ACCT. Het ministerie van OCW steunt het initiatief en het is opgezet als overlegstructuur waar creatieve makers en opdrachtgevers tot afspraken over eerlijke arbeidsvoorwaarden komen.

Wat is het doel van de Ketentafel AV?
Het doel van de Ketentafel is het ontwikkelen van praktijkinstrumenten die werkvoorwaarden en werkomstandigheden bij audiovisuele en filmproducties verbeteren.

Wie zijn de samenwerkingspartners?
DAFF, Filmfonds, NAPA, NCP, Kunstenbond Crew belangen, FNV Media & Cultuur, Fijn Weekend, NPO, DDG, DPA, Auteursbond, NCE, NCS, VCA, ACM, PNN, ACT, NAA.

Ketentafel Digitale Cultuur
Naast de Ketentafel AV bestaat er sinds mei 2023 ook een Ketentafel Digitale Cultuur, waar de DDG de digitale makers vertegenwoordigt.

Hou onze site in de gaten voor updates over de uitkomsten!

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Het DDG-bureau is telefonisch bereikbaar op:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur.