DDG / VERS avond met BERNARD

DDG en VERS organiseren maandag 12 mei een speciale avond die in het teken staat van BERNARD, een film van Hidde en Joggem Simons, met Thomas Wander in de hoofdrol. Eén acteur, één locatie, minimale cameravoering en enkel de toevoeging van muziek van componist Arnold Marinissen maken BERNARD tot een ongekende tour de force
 
Een achtbaan van emoties die geen seconde verveelt en nog dagen blijft knagen. Kijk ook naar de trailer en hoor wat onder meer Willeke van Ammelrooy (“Het geheel heeft me enorm overdonderd”) en Thekla Reuten (“Het is heel pure vertelkunst”) over de film op te merken hebben.

BERNARD is een niet-alledaagse film over universele thema’s, gebaseerd op de monoloog Olivetti ’82 van de bekende Vlaamse toneelschrijver Eriek Verpale. Hidde en Joggem Simons zagen het stuk voor het eerst in 2000. Net als in de uiteindelijke verfilming sleurde acteur Thomas Wander de kijker mee door zijn leven als Bernard van de Wiele in de vorm van een monoloog. Deze acteerprestatie was voor hun de aanleiding om na te gaan denken over een verfilming van het verhaal. Het werd een zoektocht naar de meest geschikte vorm om deze ervaring filmisch te vertellen. Het resultaat, een eigenzinnige, in eigen beheer gemaakte, 70 minuten durende speelfilm.

Na afloop van de film zal DDG-voorzitter Martijn Winkler in gesprek gaan met de makers en acteur Thomas Wander. Hoe hebben zij de film buiten de reguliere paden om weten te realiseren? Hoe hebben zij hun financiering en distributie rond gekregen? Waar hebben zij concessies moeten doen? Wat heeft CineCrowd voor hun betekend.

Kom kijken, luisteren en vragen stellen. Na afloop bieden de DDG en VERS hun leden graag een drankje aan. Tijdens de borrel zijn ook HERRIE FILM & TV (fusie tussen HERRIE en Foremostfilm) en CineCrowd aanwezig. Ideaal om onder het genot van een hapje en een drankje eens nader met hen kennis te maken.

De voorstelling begint om 20.00 uur. Alle DDG en VERS-leden zijn van harte welkom. Maar ook  leden van ACT kunnen via onderstaande link een kaartje reserveren.
Reserveer hier een kaartje.
En kijk hier naar de trailer.
Of bezoek de website www.bernardfilm.nl 


Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.