DDG & VERS avond: Het geheim van de Nederlandse jeugdfilm

DDG Nieuws

Donderdag 8 oktober, 2015

DDG en VERS presenteren in samenwerking met Cinekid op dinsdag 20 oktober:

Het geheim van de Nederlandse jeugdfilm

Nederlandse jeugdfilms zijn succesvol en reizen de hele wereld over. Internationaal worden ze bekroond en geprezen en onze producties worden tot de top van de wereld gerekend. Ook vinden er steeds meer internationale co-producties plaats en worden er zelfs buitenlandse remakes gemaakt. Is het toeval dat onze jeugdfilms in binnen- en buitenland zo succesvol zijn? Of is dit het resultaat van een lange ontwikkeling van onze nationale jeugdfilm traditie? En hoe kunnen we de kwaliteit waarborgen voor de toekomst?
De avond wordt gepresenteerd door Monique Ruinen, Consulent Speelfilm bij het Nederlands Filmfonds, met veel expertise op het gebied van jeugd- en familiefilms. Zij zal een korte presentatie geven over de ontwikkeling van de Nederlandse jeugdfilm, de kenmerken die ons (internationale) succes bepalen en de kansen en valkuilen voor de toekomst. Aan de hand van Oorlogsgeheimen (2014) zal zij in gesprek gaan met de makers van deze gelauwerde film, in de hoop het geheim van het succes van onze jeugdfilm te ontsluieren.
Regisseur Dennis Bots, producent Harro van Staverden (Bijker Film) en hoofdrolspeler Maas Bronkhuyzen, schuiven aan om inspirerende verhalen te vertellen over het maakproces van de film. Van het schrijfproces tot het regisseren van kinderen (en het geregisseerd worden), van de promotie tot het betreden van de internationale markt – alle stadia komen aan bod. Ook zijn aanwezig Elske Falkena van kindercastingbureau Elskes Kast en Imke Wulfmeyer van het Duitse salesbedrijf Sola Media, gespecialiseerd in de verkoop van jeugdfilms. Uiteraard is er ruimte om vragen te stellen.
De gesprekken worden geïllustreerd door diverse fragmenten uit Oorlogsgeheimen. Dus ook als je de film niet gezien hebt, zul je toch een interessante avond beleven. Maar voor wie wil, is Oorlogsgeheimen nog te zien via Pathe Thuis.
DDG-leden die interesse hebben om te komen kunnen zich via Eventbrite aanmelden. Introducees zijn van harte welkom. Na afloop is er gelegenheid om verder te praten aan de bar van Het Ketelhuis.
 


Ontmoet je collega’s bij het aanschuifdiner:
Kom voorafgaand aan de filmvertoning gezellig eten in Het Ketelhuis. Doe mee aan het aanschuifdiner. Je hebt al een dagschotel voor 12,00 euro (ter plekke te betalen). Je kunt zien wat er die dag op het menu staat via: http://www.ketelhuis.nl/eten-drinken-bij-de-ketelkeuken.
Als je je kaartje reserveert, geef dan ook even aan of je bij het aanschuifdiner aanwezig bent.


 
Datum: dinsdag (!)  20 oktober
Aanschuifdiner: vanaf 18.15 uur
Aanvang zaalprogramma: 20.00 uur
Locatie: Bioscoop Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, Westergasfabriek, Amsterdam

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30