DDG ledenavond 10 februari: Afscheid van de maan

Sterre van de Velde Pauline Greidanus en Marcel Hensema


Maandag 10 februari vertoont de DDG op haar ledenavond
Afscheid van de maan, geschreven en geregisseerd door Dick Tuinder. Na afloop van de filmvoorstelling gaat onze nieuwe voorzitter, Martijn Winkler, in gesprek met de regisseur.  Afscheid van de maan beleefde onlangs haar première op het International Film Festival  Rotterdam.

Afscheid van de maan
Het is de hete zomer van 1972, NASA zal stoppen met zijn bemande vluchten naar de maan. Op de  achtste verdieping van een torenflat aan de rand van een provinciestad in Nederland zijn de jaren ’60 eindelijk  doorgebroken. Verandering hangt in de lucht en wordt concreet wanneer een nieuwe bewoonster, de kunstenares Loes,  op de galerij komt wonen. In het gezin van de 12-jarige Duch zal spoedig daarop van alles veranderen. Vader Bob ziet in  de excentrieke naar avontuur ruikende Loes de belichaming van alle twijfels over zijn plotloze bestaan tot nu toe.  Halsoverkop verliefd verlaat hij zijn vrouw ‘Piet’ en trekt bij de kunstenares en haar dochter in. Twee huizen van zijn  oude gezin vandaan.

Met onder anderen: Elise Schaap, Lotte Proot, Marcel Hensema, Ward Jansen, Dana Zelcer, Pauline Greindanus, Sterre van de Velde, David Eilander, Marcel Faber, Cat Smits en Gijs Naber.
Scenario en regie: Dick Tuinder
Producent: Column Film in co-productie met de VPRO
Camera: Guido van Gennep
Editor: Sander Vos
Sound design: Marco Vermaas

Kijk hier voor meer informatie over de film en hier voor de trailer. Interesse om te komen en je collega’s te ontmoeten, laat het ons weten op info@directorsguild.nl. Wie het eerst komt ….

Datum: maandag 10 februari
Locatie: EYE Film Instituut, zaal 4
Aanvang: 20.00 uur

 

Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.