DDG leden kunnen met korting naar HAFF

Holland Animation Film Festival, 18 t/m 22 maart 2015

Van 18 t/m 22 maart 2015 laat de achttiende editie (en dertigste verjaardag!) van het Holland Animation Film Festival Utrecht weer bruisen. HAFF betekent vijf dagen genieten van animatiefilms: van hilarische cartoons tot baanbrekende videoclips, bijzondere installaties en kunstfilms. Het is allemaal te zien op het grootste internationale animatiefilmfestival van Nederland. Er zijn meer dan 400 lange en korte films, installaties, games en strips, competities, speciale programma’s en presentaties en talkshows. Bekijk de toonaangevende en eigenzinnige selecties voor de (internationale) competities en de sneak previews van grote publieksfilms en je bent meteen helemaal bij! Het HAFF is bij uitstek de plek om onverwachte en verrassende animaties te zien en de makers te ontmoeten.

Speciale aandacht is er dit jaar voor lange animatiefilms uit Nederland en het festivalthema animatie en sport in het kader van de start van de beroemde Tour de France in Utrecht in juli 2015 en er is een tentoonstelling met installaties op het snijvlak van beeldende kunst en animatie.

Uit meer dan 1300 aanmeldingen zijn films geselecteerd voor de internationale competitie voor features en shorts. De Grand Prixs worden uitgereikt op de laatste dag van het festival: zondag 22 maart.

 

Selectie Features 

Er zijn 11 films uitgekozen voor de internationale competitie van featurefilms. Een greep uit de selectie:

Pos Eso (Posessed) van de Spaanse regisseur SAM is een hilarische slasher/horrorfilm gemaakt van klei. Trini, een wereldberoemde flamengodanseres, danst niet meer sinds haar man is overleden. Ondertussen is haar zoontje Damian bezeten door een kwaadaardige duivel. Pos Eso zit tjokvol humor en filmreferenties.

The Satellite Girl and Milk Cow vertelt het verhaal van Satelliet KITSAT die boven Korea verandert in een meisje. Ze ontmoet een zanger die in een melkkoe is veranderd en helpt hem om weer mens te worden. Modern sprookje van Zuid-Koreaanse regisseur Hyung-yun Chang.

Shaun the Sheep Movie van Aardman is de eerste speelfilm over het ondeugende schaapje. Shaun is Aardman’s meest populaire kleianimatie personage en maakte zijn opwachting in de Oscarwinnende Wallace & Gromit-film A Close Shave (1995). Zijn optreden was zo succesvol dat in 2007 een eigen televisieserie volgde. Uitgezonden in meer dan 180 landen vergaarde Shaun al miljoenen fans. Een speelfilm kon dan ook niet uitblijven.

Bekijk hier de volledige selectie

Selectie Shorts
53 korte films zijn geselecteerd voor de internationale competitie voor shorts. 24 hiervan zijn non-narratief. Talloze instrumenten passeren de revue; van echt bloed tot porselein. Geselecteerd zijn onder andere:

Cat Meets Dog van de Nederlandse maker Paul Driessen. Een hond en een kat worden uitgenodigd voor een romantisch rendez-vous. Split screen in vier panelen. Paul Driessen viert dit jaar zijn 75ste verjaardag op het HAFF met een speciaal programma gewijd aan zijn werk.

Mr.Sea
van regisseur Xue Geng. Geng gebruikt traditionele keramiek voor haar stopmotionfilm. Een nieuwsgierige wetenschapper gaat op onderzoek naar een mysterieus eiland in de Zuid-Chinese zee. Daar treft hij een prostituee en een slang.

Bekijk de hele lijst

Kloppend hart van het festival is in het Louis Hartlooper Complex (Tolsteegbrug). In Utrecht Kijk voor programma en kaartverkoop op www.haff.nl.

DDG-leden krijgen op vertoon van ledenpas 1 euro korting per kaartje.

 

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.