DDG en Beeld en Geluid partnership

Aanbieding: aansluiting professionele catalogus voor 30 euro per kwartaal

Afgelopen maanden hadden DDG en Beeld en Geluid een pilot om te verkennen hoe we kunnen samenwerken, met als doel het enorme archief dat bij Beeld en Geluid ligt zo goed mogelijk toegankelijk te maken voor makers. Die pilot- toegang tot de professionele digitale catalogus voor 30 euro per kwartaal, ipv per maand- was een succes. Beeld en Geluid heeft nieuwe aansluitingen op de catalogus kunnen realiseren voor makers die daar anders waarschijnlijk niet toe gekomen waren.

Om deze samenwerking verder vorm te geven biedt Beeld en Geluid vanaf 2017 een aansluiting aan op de digitale, professionele catalogus aan DDG-leden voor 30 euro per kwartaal (i.p.v. 30 euro per maand). Daarnaast gaan ze een workshop organiseren waarin ze zullen laten zien hoe je het archief kunt doorzoeken en gebruiken. Datum volgt nog. Ook zal Beeld en Geluid contact opnemen met de mensen die eind 2016 gebruik hebben gemaakt van de pilot aanbieding, om te onderzoeken wat ze nog beter kunnen doen.

Het archief van Beeld en Geluid

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is het grootste audiovisuele archief van Nederland. Enorme aantallen omroepmateriaal en andere audiovisuele collecties worden in het bekende gebouw in Hilversum gearchiveerd en beschikbaar gemaakt voor allerlei doelgroepen.

Mediaprofessionals die voor de omroepen werken hebben al jaren toegang tot de digitale professionele catalogus van het instituut, “iMMix” genaamd,- met keyframes, een player en zeer uitgebreide metadata. Voor mediaprofessionals die voor een buitenproducent werken of als zelfstandige was het echter altijd lastiger om toegang te krijgen tot deze catalogus. Zij moesten het doen met de publieke online catalogus, die alleen metadata bevat, of naar Hilversum komen om materiaal in de professionele catalogus af te spelen. Een aansluiting op de professionele catalogus was dusdanig duur dat dit voor de meeste kleinere producenten en regisseurs geen optie was. Daar komt dus met dit aanbod verandering in. Je betaalt nu in plaats van 30 euro per maand, maar 30 euro per kwartaal.

Om je aan te melden voor deze actie kun je een mail sturen naar klantcontactcentrum@beeldengeluid.nl met info@directorsguild.nl in cc. Vermeld als onderwerp daarbij: DDG aanbieding iMMix.

De aansluiting is onder voorbehoud van technische beperkingen; mocht je niet over een statisch ip-adres beschikken dan kun je helaas pas vanaf medio 2017 gebruik maken van de digitale catalogus. Voor meer informatie of hulp bij research kun je altijd contact opnemen met Beeld en Geluid! Vraag dan naar Julia Vytopil, manager Collectie Toegang, of mail jvytopil@beeldengeluid.nl.

Illustratie: Het verschil tussen de 2 zoekinterfaces

bg-1

Zo ziet een programma eruit in iMMix (professionele catalogus)….

bg2

… En hier moet je het mee doen in de zoekinterface voor algemeen publiek.

Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.