DDG Avond: Film & Psychoanalyse

Maandag 8 juni is er weer een nieuwe DDG Avond: Film & Psychoanalyse. In Het Ketelhuis vertonen we dan de klassieker Belle de Jour van Luis Buñuel op 35mm! Psychoanalyticus Michel van Veen verzorgt de inleiding en nabespreking. Dit is een besloten vertoning, bedoeld voor DDG-leden, en leden van zusterorganisaties.

In Belle de Jour speelt Catherine Deneuve, de rol van ijskoningin Séverine, de beeldschone maar seksueel gefrustreerde echtgenote van een welgestelde chirurg. Omdat ze zich verveelt, besluit ze overdag in een bordeel te gaan werken. Daar ontmoet ze een charismatische, maar sinistere jonge gangster (Pierre Clementi), met wie ze een obsessieve relatie aanknoopt, een affaire met duistere afloop.

Voor Belle de Jour (1967) ontving Buñuel een Gouden Leeuw op het festival van Venetië en de Prix Méliès (prijs voor de Beste Franse Film, toegekend door de Franse filmcritici). De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Joseph Kessel, die ook samen met Buñuel en Jean-Claude Carrière tekende voor het scenario.

De Film & Psychoanalyse avonden zijn zeer levendig. De aanwezige makers gaan een stevige discussie niet uit de weg. Kom en laat je inspireren. De avond zal je zeker handvatten bieden bij het schrijven van je regievisie.

 

Ontmoet je collega’s bij het aanschuifdiner:
Kom voorafgaand aan de filmvertoning gezellig eten in Het Ketelhuis. Doe mee aan het aanschuifdiner. Je hebt al een dagschotel voor 12,00 euro (bestellen en betalen in Het Ketelhuis op het moment zelf). Je kunt zien wat er die dag op het menu staat via: http://www.ketelhuis.nl/eten-drinken-bij-de-ketelkeuken.

Interesse om naar deze DDG Avond te komen? Meld je komst dan hier aan en als je je kaartje reserveert, laat ons dan ook even weten of je komt eten.

Kijk hier naar de trailer van Belle de Jour.

 


Datum: maandag 8 juni
Aanschuifdiner: vanaf 18.00 uur
Aanvang filmvertoning: 20.00 uur
Locatie: Bioscoop Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, Westergasfabriek, Amsterdam

Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.