DDG Avond 9 november: De confrontatie

Op maandag 9 november vindt er weer een DDG Avond plaats. We vertonen dan in Het Ketelhuis de nieuwe documentaire van DDG-bestuurslid Ditteke MensinkDe confrontatie. De film is geproduceerd door Interakt. 

Na afloop van de filmvertoning zal Suzanne Raes met Ditteke in gesprek gaan over onder meer de dramaturgie van de documentaire, het schrijven van een documentairescenario en de keuzes die ze heeft moeten maken. Kom langs en laat je informeren en inspireren door twee zeer ervaren filmmakers!

De confrontatie
Documentaire waarin filmmaakster Ditteke Mensink 2 jaar lang de jonge kunstenaars Lennart Lahuis, Timmy van Zoelen, Daniel de Roo en Andreas Arndt volgt. Zij zaten op De Ateliers, een Amsterdamse postacademische kunstopleiding. De film geeft inzicht in hun artistieke ontwikkeling en hun aspiraties, hoop en vertwijfeling. Maar ook die van de filmmaakster wiens uithoudingsvermogen tijdens deze twee jaar op de proef werd gesteld. De titel is ontleend aan de wekelijkse confrontatie op dinsdag met gearriveerde kunstenaars als Marlene Dumas, Melvin Moti, Marien Schouten en Rob Birza, die in het verleden zelf aan De Ateliers studeerden.
Interesse om te komen? Meld je komst dan even via Eventbrite, introducees zijn van harte welkom. Na afloop is er gelegenheid om verder te praten aan de bar van Het Ketelhuis.

Ontmoet je collega’s bij het aanschuifdiner:
Kom voorafgaand aan de filmvertoning gezellig eten in Het Ketelhuis. Doe mee aan het aanschuifdiner. Je hebt al een dagschotel voor 12,00 euro (ter plekke bij de bar te bestellen en te betalen). Je kunt zien wat er die dag op het menu staat via: http://www.ketelhuis.nl/eten-drinken-bij-de-ketelkeuken. Als je je kaartje reserveert, geef dan ook even aan of je bij het aanschuifdiner aanwezig bent.

 

Datum: maandag 9 november
Aanschuifdiner: vanaf 18.30 uur
Aanvang zaalprogramma:  20.30 uur (let op gewijzigde aanvangstijd!)

Locatie: Bioscoop Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, Westergasfabriek, Amsterdam

Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.