DDG Avond 10 december: Light as Feathers met Q&A

Maandag 10 december organiseren we al weer de laatste DDG Avond van 2018. We vertonen dit keer de speelfilm Light as Feathers, van Rosanne Pel.

Uiteraard is na afloop van de film Rosanne aanwezig voor een Q&A onder leiding van DDG voorzitter Martijn Winkler.

Light as Feathers werd op het afgelopen Nederlands Film Festival vertoond in het Forum van de Regisseurs, en ontving de VEVAM Prijs en de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek. Het is de eerste Nederlandse speelfilm die landelijk is uitgebracht op het online platform van de filmtheaters: Picl. Ook daar zullen we het deze avond over hebben.

 

Light as Feathers

In een weinig idyllisch Pools plattelandsdorp woont de vijftienjarige Eryk met zijn dominante moeder, grootmoeder en dementerende overgrootmoeder. Vader is niet in beeld. Terwijl Eryk door zijn moeder gebruikt wordt als het haar uitkomt, misbruikt de tiener in dit familiedrama ondertussen zijn jongere buurmeisje. Als ze zwanger blijkt, verkiezen betrokkenen het stilzwijgen. De familie van de jongen raakt nog verder ontwricht. Ondanks pogingen om het leven te herpakken, blijkt er geen ontsnappen aan de verstikkende familiedynamiek.

Light as Feathers ging in première op het Toronto Film Festival. Zin om met je collega’s dit pareltje te bewonderen en te bespreken en te horen hoe het is om je film via Picl te distribueren? Bestel dan je kaartje via eventbrite.

Regie & Scenario: Rosanne Pel
Producent: Floor Onrust voor Family Affair Films

Datum: maandag 10 december
Locatie: Het Ketelhuis
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: gratis

 

Kijk hier naar de trailer:

 

 

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.