Wil je werken met een baanbrekende acteertechniek als acteur en/of als regisseur? Op zondag 7 en 14 april 2024 geeft Romy Irene een intensieve 2-daagse Chubbuck acteerworkshop voor regisseurs en professionele acteurs.

Er zijn maximaal 10 plaatsen: 5-6 voor regisseurs en 4-5 voor acteurs. De bedoeling is om regisseurs te laten ervaren hoe het acteerproces verloopt door zelf scènes te spelen, acteerkeuzes te bespreken en andere scenes te observeren. Het is ook mogelijk om alleen de workshop te observeren. Inschrijven kan tot 15 maart. Romy Irene is de eerste geaccrediteerde Chubbuck-coach in Europa en werd in 2007 persoonlijk door Ivana Chubbuck opgeleid. Zij werkte one-on-one met tal van bekende acteurs en geeft wekelijke scène study lessen aan professionele acteurs.

WAT IS DE CHUBBUCK-TECHNIEK?

De Chubbuck-techniek is ontwikkeld door de Amerikaanse acteercoach Ivana Chubbuck en is gebaseerd op psychologie en gedragswetenschap, naast de methode van Stanislavski. De techniek biedt 12 praktische handvatten die professionele acteurs helpen om waarachtige personages te creëren, met gebruik van hun persoonlijke emoties, pijn en ervaringen. Met de Chubbuck-techniek zet je echte emoties en pijn in – niet als doel op zich – maar als drijfkracht om gelaagde personages te creëren, die er alles aan doen om hun (levens)doel te bereiken. Meer gedetailleerde informatie hierover lees je in Ivana’s besteller The Power of The Actor en op de websites www.romyirene.com  en www.ivanachubbuck.com.

HOE VERLOOPT DE WORKSHOP?

Voorbereiding
2 weken voorafgaan aan de workshop krijg je een scène en script toegestuurd. De bedoeling is dat je het script leest, en de scene voorbereidt aan de hand van de 12 handvatten van de Chubbuck-techniek. Daarnaast spreek je ook 2 tot 4 keer af met je tegenspeler om te repeteren.

Eerste workshopdag
De eerste workshopdag start met een korte inleiding  van de Chubbuck-techniek. De focus ligt het maken van interessante acteerkeuzes en waarom. In de Chubbuck techniek niet alleen de psychologie van de personages maar ook die van het publiek, wat voor een acteur en regisseur houvast geeft bij het maken van keuzes.  Naast de scenes is er ook tijd voor oefeningen die je helpen om dichter bij je innerlijke core te komen en om in een bepaalde emotionele staat te komen. Op de eerste dag speel je je scene zoals je die hebt voorbereid samen. Daarna gaat Romy met je werken en helpt ze je met de personalisering van je personage. Je neemt noties voor je eigen scene en ook van de scenes die je observeert. Er is ook ruimte voor vragen uiteraard.
Aan de hand van je notities pas je spelkeuzes aan en ga je jer personage verder uitdiepen tijdens de daarop volgende week. In die week ga je ook samen een paar keer repeteren.

Tweede workshopdag, week erna..
Tijdens de tweede workshopdag bespreek je de drijfveren van de personages in een aantal filmscripts. Daarna ga je weer spelen en wordt er afgesloten met Q&A.

De workshop vraagt minimaal 6 uur voorbereiding naast 2 intensieve dagen in groepsverband.

PRAKTISCHE INFO

PRIJS & BETALINGSVOORWAARDEN

 • Volledige deelname incl scene spelen: 290 euro excl BTW
 • Alleen observeren: 140 excl BTW
 • Onder bepaalde voorwaarden krijg je 1/3 van de kosten vergoed via werkktuigpro.
 • Annuleren kan zonder kosten tot 14 dagen voor aanvang van de workshop.
 • Wanneer een deelnemer zich afmeldt 14 dagen tot 2 dagen voorafgaand aan de workshop, wordt 150 euro ex  21% BTW van het lesgeld in rekening gebracht. Bij een afmelding vanaf 2 dagen voorafgaand aan de workshop, wordt 100% van het lesgeld in rekening gebracht.

AANMELDEN & VOORWAARDEN

 • De worskhop is open voor max. 10 personen: 5-6 regisseurs en 4-5 ervaren professionele acteurs.
 • Stuur een email naar Romy Irene via contact@romyirene.com en voeg in bijlagen je acteer-cv, headshot en eventueel je showreel (voor acteurs)
 • Deadline:15 maart 2024
 • Ervaring met de Chubbuck-techniek is geen must. Er wordt wel van je verwacht dat je met volle overgave voorbereid en het boek The Power of the Actor vooraf leest.

DATA & LOCATIE

 • Data: zondag 7 en 14 april 2024, van 9u00 tot 17u00
 • Adres: Theater de Cameleon, Derde Kostverlorenkade 35, 1054 TS Amsterdam.

NOG VRAGEN?

 • Bij vragen, kan je Romy bellen op (06) 1880 4335 of e-mailen via contact@romyirene.com
 • Meer info over de Chubbuck-techniek vind je op www.romyirene.com of www.ivanachubbuck.com.
 • Privé coaching (voor audities of rolvoorbereiding) & ongoing lessen op maandag behoren ook tot de mogelijkheden. Hierover kan je ook altijd bellen of e-mailen.

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Het DDG-bureau is telefonisch bereikbaar op:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur.