BROET organiseert Masterclass over creëren van ‘pitchworthy’ personages

Activiteiten

Maandag 16 januari, 2023

Van iedere succesvolle serie is dit misschien wel het belangrijkste ingrediënt: een hoofdpersonage waar je van gaat houden. Op 27 januari 2023 organiseert BROET een masterclass over het creëren van ‘pitchworthy’ personages. Deze wordt gegeven door Christopher Mack, werkzaam bij Netflix.

Christopher Mack startte zijn televisiecarrière bij NBC Studios, waar hij snel in de rol van executive optrad. Gedurende zijn tijd hier had hij onder andere de leiding over programma’s als The Fresh Prince of Bel Air, in the House. Daarnaast schreef hij ook aan dramaseries als ER, The Practice en The New Twilight Zone.

Hierna was Mack het hoofd van Warner Bros. Workshop, een schrijf- en regieprogramma voor professionals. Gelijktijdig was hij bij de afdeling Current Programas medeverantwoordelijk voor shows als Two and a Half Man en Smalville.

Mack ging hierna verder als Senior Vice President of Scripted Content bij Stage 13. Hier overzag hij alle orginal scripted content series en projecten in ontwikkeling, zo ook voor de voor een Emmy genomineerde series Special en It’s Bruno. Op dit moment werkt Mack bij Netflix als Director, Grow Creative.

Wat leer je?

In deze masterclass van Christopher Mack leer je aan de hand van een uiteenzetting van de meest iconische personages ooit welke archetypes ervoor zorgen dat het publiek jouw personages niet meer wil loslaten.

Onderzoek hoe de doelen van jouw personage, evenals diens normen en waarden en diens keuzes ervoor zorgen dat een groot publiek van hen gaat houden.

Praktische informatie

Wat: Mastertalk: Pitchworthy Characters by Netflix’s Chris Mack

Wanneer: vrijdag 27 januari 2023, 14.00 – 16.00

Waar: Filmzaal in Natlab, Kastanjelaan 500, Eindhoven

Voertaal: Engels

Tickets: €16,50 (inclusief drankje), via BROET

 

Bron: BROET.

 

 

 

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Het DDG-bureau is telefonisch bereikbaar op:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur.