Beeld en Geluid aanbieding voor DDG leden

DDG Nieuws

Vrijdag 12 oktober, 2018

Aansluiting Digitaal Audiovisueel Archief Nederland (DAAN) voor  € 30 per kwartaal

Beeld en Geluid beheert een brede, dagelijks groeiende mediacollectie, die uitermate geschikt is voor hergebruik in nieuwe producties. Sinds 2017 bood Beeld en Geluid DDG leden de mogelijkheid om voor € 30 per kwartaal (i.p.v. per maand) een aansluiting te krijgen op de digitale professionele catalogus van het instituut, iMMix genaamd,- met keyframes, een player en uitgebreide metadata. Dit systeem is inmiddels vervangen door DAAN (lancering juni 2018), waarvan Beeld en Geluid op de ledenavond van 8 oktober jl een presentatie gaf. Normaliter kost een abonnement op DAAN ook € 30 per maand, maar Beeld en Geluid zet de aanbieding van  € 30 per kwartaal door voor DDG leden. Met als doel de enorme collectie zo goed mogelijk toegankelijk te maken voor makers, immers een bron van inspiratie en onderzoek. Kijk voor meer info over DAAN, licenties etc op:

https://www.beeldengeluid.nl/collectie/collectie-voor-makers-en-professionals

Voorwaarde om van de aanbieding gebruik te maken, is dat je beschikt over een statisch ip-adres (eenvoudig aan te vragen bij providers als xs4all).

Daarnaast is er de mogelijkheid om een meer diepgaande DAAN training te krijgen bij Beeld en Geluid, waarin getoond wordt hoe de rijke collectie doorzocht en gebruikt kan worden.

Om van de aanbieding en de mogelijkheid van de training gebruik te maken, kunnen DDG leden zich melden bij Juliette Jansen, programma-coördinator voor makers:  jujansen@beeldengeluid.nl

Mocht je geen eigen aansluiting willen nemen, dan ben je altijd welkom in het servicecentrum van Beeld en Geluid, dat open is op werkdagen van 9 tot 17 uur. Hier kan kosteloos al het digitale materiaal uit de collectie bekeken en beluisterd worden.

 

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30