Stimuleringsprogramma voor Nederlandse Filmindustrie

In een open brief aan minister Kamp, minister Bussemaker en staatssecretaris Weekers, hebben de Dutch Directors Guild samen met Filmproducenten Nederland en het Netwerk Scenarioschrijvers, aangedrongen op een spoedig antwoord op het onderzoek naar een economisch stimuleringsprogramma voor de Nederlandse filmindustrie.

Open brief, 17 oktober 2013

Geachte minister Kamp, minister Bussemaker en staatssecretaris Weekers,

In de motie Bergkamp/Monasch van 3 juli 2013 is u gevraagd te onderzoeken hoe een economisch stimuleringsprogramma voor de Nederlandse filmindustrie moet worden ingericht om een maximale positieve bijdrage te leveren aan het productieklimaat voor films in Nederland, hierbij voorbeelden uit andere landen te betrekken en de budgettaire gevolgen in kaart te brengen en uw antwoord vóór 15 september 2013 naar de Kamer te zenden. Wij zijn van uw verzoek tot uitstel op de hoogte, maar ook de door u genoemde datum van 7 oktober is inmiddels ruim verstreken. U heeft de informatie en onderzoeken over de situatie in de Nederlandse filmindustrie tot uw beschikking en ook heeft u deze zomer verschillende organisaties in de sector voor uw onderzoek geraadpleegd. Wij zijn verheugd over de zorgvuldigheid die u bij de beantwoording aan de dag legt, maar hechten er ook aan dat u de Kamer voldoende gelegenheid biedt zich voor te bereiden op het reeds geplande Algemeen Overleg van 6 november aanstaande en de behandeling van de cultuurbegroting en die van het belastingplan kort daarna.

Wij vragen u daarom de door uzelf voorgestelde deadline niet verder te overschrijden en de hoogste spoed te zetten achter de verzending van uw antwoord aan de Kamer.

Met vriendelijke groet,

Marc van Warmerdam, voorzitter Filmproducenten Nederland_800_fplogoIke Bertels, voorzitter Dutch Directors Guild
Jean van de Velde, voorzitter Netwerk Scenarioschrijvers

open brief Spoed gevraagd.pdf

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.