Audiovisuele sector presenteert Intentieverklaring Fair Practice Code

De Dutch Directors Guild presenteert, samen met een brede vertegenwoordiging van beroeps- en belangenverenigingen uit de Nederlandse audiovisuele sector, de Intentieverklaring Audiovisuele Sector. Deze verklaring omvat gedragsregels en richtlijnen ten aanzien van professioneel handelen. 

De Intentieverklaring is een sectorspecifieke aanvulling op de Fair Practice Code – de gedragscode voor ondernemen en werken in kunst, cultuur en creatieve industrie. Binnen de audiovisuele sector zijn enkele specifieke  gedragsregels en richtlijnen overeengekomen. Deze bieden een duidelijk kader ten aanzien van professionele arbeidsvoorwaarden, (arbeids)verhoudingen en gedragingen. Zo stelt de verklaring dat transparantie wat betreft financiering, exploitatie en recoupment een noodzakelijke voorwaarde is voor het vaststellen van een redelijke en eerlijke vergoeding voor makers.

De Intentieverklaring richt zich op alle personen en organisaties die op professionele wijze betrokken zijn bij het creëren, produceren en distribueren van films, documentaires, series en andere audiovisuele producties– zowel gesubsidieerd als niet-gesubsidieerd.

De Dutch Directors Guild roept regisseurs op in hun contracten naar de Fair Practice Code te verwijzen.

> Bekijk de Intentieverklaring

Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.