Aanmeldingen voor IDA Enterprise Documentary Fund geopend

Sectornieuws

Vrijdag 3 maart, 2023

Regisseurs en producenten van documentaires kunnen hun project aanmelden voor financiering van het Enterprise Documentary Fund van de International Documentary Association (IDA). Bij selectie ontvangt het project niet alleen financiering, maar ook expertise op maat ten behoeve van het project. Belangrijk: een van de voorwaarden is dat aanvragers van buiten de Verenigde Staten wel een fiscale sponsor moeten hebben die gevestigd is in de VS. Aanmeldingen moeten voor 4 april 2023 binnen zijn.

Voorwaarden

IDA hanteert een lijst van selectiecriteria. Deze bestaan onder andere uit dat het project een nieuw perspectief biedt op een verhaal als deze al eens is verteld en dat de toegang tot locaties en personen al rond is. Kijk voor alle voorwaarden op de website van IDA.

IDA

IDA’s missie is het bevorderen van het werk van documentairemakers wereldwijd. Hiertoe stellen zij productie- en ontwikkelingsbeurzen beschikbaar voor documentairemakers en helpen zij hen om geld in te zamelen voor hun projecten via het Fiscal Sponsorship Program.

Daarnaast organiseren ze jaarrond gesprekken met ervaren filmmakers en professionals, educatieve seminars voor makers met veel of weinig ervaring om professioneel te groeien in hun vakgebied.

Ieder jaar organiseren ze de IDA Documentary Awards om de beste documentaireprojecten van dat jaar te eren en de IDA Documentary Screening Series, waar films, makers, professionals en publiek samenkomen. Getting Real is hun tweejaarlijkse conferentie.

 

Bron: IDA.

 

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30