97 bioscopen en filmtheaters presenteren festivalpremières van het Nederlands Film Festival door heel Nederland

Sectornieuws

Donderdag 27 augustus, 2020


Het Nederlands Film Festival viert zijn 40-jarig jubileum online, in Utrecht én op het grote doek bij jou om de hoek
.

Op 25 september gaat de 40e editie van het Nederlands Film Festival van start met een uitgebreid online programma met films, talkshows en masterclasses waarvan het publiek thuis kan genieten. Naast klassiekers en hoogtepunten uit het afgelopen jaar zijn ruim 60 producties voor het eerst te zien, online, op de NFF Interactive Expo of op het grote doek.

In 66 steden en 97 bioscopen en filmtheaters kunnen filmliefhebbers de festivalpremières Buladó (openingsfilm NFF 2020), Kom hier dat ik u kus, I.M., De Dick Maas methode, Buiten is het feest, Marionette, De Vogelwachter en La última primavera collectief beleven. De kaartverkoop voor de festivalpremières in het land is gestart, via alle deelnemende bioscopen en filmtheaters. Kijk op www.filmfestival.nl/festivalpremieres.

Collectieve belangstelling
De belangstelling om landelijk samen te werken met het Nederlands Film Festival en het publiek in heel Nederland te betrekken is ongekend groot. “Voor het jubileumjaar ontstond het idee om vanwege de 40e editie een aantal films in 40 theaters te vertonen. De COVID-19-pandemie bracht dit plan in een stroomversnelling, omdat de organisatie van een regulier festival voor een groot publiek in één stad onmogelijk was. Het enthousiasme van de theaters, makers en distributeurs om samen met het festival het publiek welkom te heten overtreft alle verwachtingen’’, aldus Algemeen Directeur a.i. Doreen Boonekamp. ‘’Voor het eerst staan er bijna 100 bioscopen en filmtheaters vanaf 25 september klaar om het publiek te ontvangen bij de festivalpremières van 6 nieuwe speelfilms, een dramaserie en een documentaire in het land’’. De landelijke tour wordt mede mogelijk gemaakt door het Abraham Tuschinski Fonds, de deelnemende bioscopen en filmtheaters, distributeurs, producenten, makers en alle partners van GANAARDEFILM.NL

Filmtheaters en bioscopen in de volgende steden (alfabetisch) presenteren NFF Festivalpremières Alkmaar, Almelo, Almkerk, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Bergen op Zoom, Breda, Bussum, Castricum, Cuijk, Delft, Den Bosch, Den Burg, Den Haag, Den Helder, Deventer, Doetinchem, Drachten, Eindhoven, Enschede, Geleen, Groningen, Haarlem, Heerenveen, Heerlen, Hengelo, Hilversum, Hoofddorp, Hoogeveen, Hoogezand, Hoorn, IJmuiden, Kampen, Kerkrade, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Meppel, Middelburg, Nijmegen, Noordwijk, Panningen, Purmerend, Roermond, Roosendaal, Rotterdam, Schiedam, Sittard, Sneek, Spijkenisse, Tilburg, Utrecht, Veghel, Vlaardingen, Vlissingen, Wageningen, Winterswijk, Woerden, Zaandam, Zeist, Zevenaar, Zoetermeer, Zutphen en Zwolle.

Bestel hier je tickets voor de NFF Festivalpremières

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30