Workshop Haile Gerima – zaterdag 27 januari

Blog

Vrijdag 12 januari, 2018

In het kader van een meer inclusieve industrie organiseert de DDG werkgroep diversiteit in samenwerking met het IFFR de workshop met de zeer invloedrijke en veelgeprezen regisseur Haile Gerima.

Gerima (1946, Ethiopië) is een onafhankelijke filmmaker en professor in film aan de Howard University in Washington, D.C., geboren en getogen in Ethiopië.

Hij studeerde in de Verenigde Staten aan de Goodman School of Drama in Chicago en volgde de filmacademie in Los Angeles (UCLA), waar hij twee films maakte op 8 en 16 mm, voordat hij terug ging naar Ethiopië om daar Harvest 3000 years (1976) te maken. Gerima is waarschijnlijk het meest bekend door Sankofa (1993), de film die hoge ogen gooide op verschillende internationale filmfestivals.

Identiteit, onafhankelijkheid en zijn zorg voor mensen van Afrikaanse afkomst definiëren zijn oeuvre. Gerima zal zijn visie delen over het belang van onafhankelijke filmische expressie. Hij moedigt makers aan een ​​visuele en verhalende taal te ontwikkelen, persoonlijke geluiden te laten horen vanuit eigen culturele bronnen, en die in te zetten voor sociale veranderingen.

Twee van zijn iconografische films in de Afrikaanse Diaspora en mijlpalen in de filmgeschiedenis worden gescreend in het PACT-programma: Sankofa en Harvest: 3000 jaar. Onderdeel van het PACT-programma van het IFFR, in samenwerking met de Dutch Directors Guild.

Kijk voor meer informatie over IFFR’s Pan-African Cinema Today (PACT) op:
https://iffr.com/en/blog/pan-african-cinema-today

en op: iffr.com/PACT

Wil je meer weten over Haile Gerima lees het interessante interview in De Filmkrant van mei 2017 

 

Workshop Haile Gerima (voertaal Engels)

wanneer: zaterdag 27 januari
tijd: 14.00- 15.45 uur
locatie: Hilton Hotel Rotterdam, Le Jardin
Toegang: voor DDG leden gratis, voor overige geïnteresseerden slechts 5,50 euro

 

Interesse om deze unieke workshop bij te wonen, bestel dan hier een kaartje.
(DDG leden kunnen hier terecht.)

 


Critically acclaimed and influential director Haile Gerima is an independent filmmaker and professor of film at Howard University in Washington, D.C., born and raised in Ethiopia.

Identity, independence and his concern for people of African descent define his oeuvre. Gerima will share his vision on the importance of independent cinematic expression as opposed to formulated conventions and stereotypes. He encourages oppressed voices to development a visual and narrative language to express ones personal and cultural sources and the engagement to social change.

Two of his iconographic films in the African Diaspora and milestones in film history are screened in the PACT programme: Sankofa and Harvest: 3,000 years. Part of IFFR’s PACT programme, in collaboration with the Dutch Directors Guild.

 

Workshop Haile Gerima (English spoken) 

When: zaterdag 27 januari
What time: 14.00- 15.45 uur
Where: Hilton Hotel Rotterdam, Le Jardin
Entrance fee: for members of DDG the workshop is for free, but do order a free ticket! Other visitors have to pay 5,50 euro
Please order your ticket here

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30