Vacature Filmacademie – Studieleider Regie Fictie

De Nederlandse Filmacademie leidt studenten op tot filmmakers in de breedste zin van het woord: verhalenvertellers met een eigen specialisatie binnen het filmvak. De Filmacademie is een hbo-opleiding met negen afstudeerrichtingen op bachelorniveau en een tweejarige onderzoekgerichte masteropleiding. De academie is onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK), die verder bestaat uit het Conservatorium van Amsterdam, de Academie voor Theater en Dans, de Breitner Academie, de Reinwardt Academie en de Academie van Bouwkunst.

Voor de afstudeerrichting Regie Fictie is men per zo spoedig mogelijk op zoek naar een:

Studieleider Regie Fictie (0,8 fte)

De studieleider Regie Fictie verzorgt samen met het regieteam het onderwijs in het vak Regie Fictie. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met alle andere studierichtingen, in het bijzonder met Productie en Scenario. Het regieteam bestaat verder uit een studieleider Regie Documentaire, een docent Regie Fictie, een docent Regie Documentaire en een coördinator.

Werkzaamheden

De studieleider Regie Fictie:

 • zorgt voor ontwerp en uitvoering van het onderwijsprogramma binnen de gestelde kaders;
 • ontwerpt de gezamenlijke oefeningen in nauwe samenwerking met de collega-studieleiders;
 • stemt vorm, inhoud, planning en/of uitvoering van (onderdelen van) de afstudeerrichting af;
 • draagt budgetverantwoordelijkheid;
 • stuurt de betrokken onderwijsgevende medewerkers aan;
 • is verantwoordelijk voor selectie, aanname en begeleiding van studenten;
 • verzorgt een deel van het onderwijs;
 • vertegenwoordigt de afstudeerrichting, zowel intern als naar buiten.

 

Functie-eisen en profiel
De kandidaat beschikt over:

 • een brede oriëntatie: hij/zij voelt zich thuis in de wereld van publieksgerichte bioscoopfilms, korte films, arthouse films, televisiedrama’s en/of commercials en heeft bij voorkeur ook aantoonbare belangstelling voor digitale platforms en VR;
 • inzicht in het ontwerpen, onderhouden en verzorgen van een breed en volwaardig regiecurriculum;
 • uitstekende organisatorische, leidinggevende en verbindende capaciteiten;
 • een netwerk binnen de mediawereld, zowel bij fondsen en omroepen als bij productiebedrijven en distributeurs;
 • actuele bekwaamheid in het vakgebied;
 • zicht op (inter)nationale ontwikkelingen in het werkveld;
 • reflectieve, strategische en analytische vermogens, is initiërend, besluitvaardig, transparant en gericht op samenwerking en consensus.

Onderwijskundige vaardigheden (lesbevoegdheid) strekken tot aanbeveling, maar kunnen ook worden verworven.

 

Arbeidsvoorwaarden

De Nederlandse Filmacademie biedt een prettige werkkring op een aantrekkelijk gelegen locatie in het centrum van Amsterdam. Aanstelling en honorering vinden plaats volgens de cao-hbo. De functie is gewaardeerd in functieschaal 12 (maximaal € 5301,29 bruto per maand bij een volledige aanstelling). De inschaling is mede afhankelijk van opleiding, ervaring en laatstgenoten salaris. Het betreft een dienstverband van 0,8 fte. De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar, met uitzicht op verlenging.

 

Inlichtingen en sollicitaties

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Bart Römer (directeur Nederlandse Filmacademie), tot vrijdag 22 december 2017 en vanaf maandag 8 januari 2018 te bereiken op telefoonnummer 020-5277394. Een uitgebreid profiel is op te vragen via onderstaand e-mailadres.

Sollicitatie met motivatie en curriculum vitae kun je tot woensdag 31 januari 2018, uitsluitend per e-mail, richten aan Bart Römer via vacature-filmacademie@ahk.nl.

De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op vrijdag 9 februari. Voor geschikte kandidaten uit de eerste ronde volgt op donderdag 15 februari een tweede gespreksronde.

De Nederlandse Filmacademie streeft naar een divers samengesteld personeelsbestand. Kandidaten met een migrantenachtergrond worden daarom uitdrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.