Tip van de maand: kies je producent zorgvuldig

Tip van de maand: kies je producent zorgvuldig

Een goede producent tilt je film naar een hoger plan. Het is daarom van belang om de keuze bij welke producent je je eigen filmplan neerlegt, zorgvuldig af te wegen. Als beginnend filmmaker kan dat soms moeilijk zijn, vaak ook vanwege het feit dat de keuze voor je wordt bepaald door andere betrokken partijen.

Mocht je nu wel de vrije keuze hebben, dan zou je zelf vast een eerste longlist kunnen maken op basis van de credits van films die jou aanstaan of die in het genre passen dat jij voor ogen hebt met jouw film-idee of scenario.  Vervolgens is het aan te raden om bij de keuze van een producent allereerst andere (meer ervaren) filmmakers te consulteren. Zij kunnen je op weg helpen en informeren over welke producenten het best bij jouw idee of scenario zouden passen.

Als je uiteindelijk tot een shortlist komt, ga dan niet in zee met de eerste producent die enthousiast reageert, maar leg het idee/scenario op z’n minst bij drie verschillende producenten neer.  Op die manier kun je aan de hand van de reacties bepalen welke producent het best bij jouw idee en (voorgenomen) werkwijze past, en welke producent de beste voorwaarden biedt. Uiteindelijk is immers een goede samenwerking met de producent belangrijk voor het tot stand brengen van de film.

Mocht je hierover vragen hebben, neem dan contact op met de DDG. De DDG kan je in contact brengen met andere filmmakers.

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.