Tijdelijke aanbieding Beeld & Geluid voor DDG-leden

DDG Nieuws

Vrijdag 30 september, 2016

beeld-en-geluidBeeld en Geluid professionele catalogus – 30 euro tot eind 2016

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is het grootste audiovisuele archief van Nederland. Enorme aantallen omroepmateriaal en andere audiovisuele collecties worden in het bekende gebouw in Hilversum gearchiveerd en beschikbaar gemaakt voor allerlei doelgroepen.

Mediaprofessionals die voor de omroepen werken hebben al jaren toegang tot de digitale professionele catalogus van het instituut, “iMMix” genaamd,- met keyframes, een player en zeer uitgebreide metadata. Voor mediaprofessionals die voor een buitenproducent werken of als zelfstandige was het echter altijd lastiger om toegang te krijgen tot deze catalogus. Zij moesten het doen met de publieke online catalogus, die alleen metadata bevat, of naar Hilversum komen om materiaal in de professionele catalogus af te spelen. Een aansluiting op de professionele catalogus was dusdanig duur dat dit voor de meeste kleinere producenten en regisseurs geen optie was.

Daar is nu verandering in gekomen. Om te zorgen dat de geweldige collectie ook voor onafhankelijke makers beter toegankelijk is, heeft Beeld en Geluid de tarieven voor aansluiting op de catalogus drastisch verlaagd (tot 30 euro per maand). En omdat het instituut nóg meer wil doen om relevant te zijn voor makers, gaan we een samenwerking aan met DDG. We stellen 30 accounts beschikbaar voor het bedrag van 30 euro tot het eind van het jaar! Daarmee kun je de honderdduizenden uren materiaal in de collectie browsen en eindeloos ideeen opdoen of producties verrijken. Schrijf je dus snel in om van het aanbod te profiteren, want wie het eerst komt….

Om je aan te melden voor deze actie kun je een mail sturen naar het DDG kantoor op info@directorsguild.nl en wij laten je dan weten wat je moet doen om voor deze kortingsactie in aanmerking te komen.

De aansluiting is onder voorbehoud van technische beperkingen; mocht je niet over een statisch ip-adres beschikken dan kun je helaas pas vanaf medio 2017 gebruik maken van de digitale catalogus. Voor meer informatie of hulp bij research kun je altijd contact opnemen met Beeld en Geluid! Vraag dan naar Julia Vytopil, manager Collectie Toegang, of mail jvytopil@beeldengeluid.nl.

 

Illustratie: Het verschil tussen de 2 zoekinterfaces


beeld-en-geluid1

 

Zo ziet een programma eruit in iMMix (professionele catalogus)….

 

beeld-en-geluid-2

 

… En hier moet je het mee doen in de zoekinterface voor algemeen publiek.

 

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30