Silvia van der Heiden nieuwe Algemeen Directeur Nederlands Film Festival

Sectornieuws

Donderdag 8 maart, 2018

Het bestuur van het Nederlands Film Festival heeft de nieuwe Algemeen Directeur bekend gemaakt. Silvia van der Heiden zal deze functie per half mei bekleden. Van der Heiden is sinds 2008 lid van het Management Team van de VPRO en is bestuurslid van onder meer Muziekgebouw aan ’t IJ en Brainwash Festival.

Als filmliefhebber en professional volg ik het Nederlands Film Festival al jaren. Het is voor mij dan ook een eer het festival te mogen vertegenwoordigen, juist nu de filmwereld onder invloed van online en interactieve mogelijkheden zo in beweging is.”, aldus Silvia van der Heiden.

Ruurd Bierman, bestuursvoorzitter van het NFF: “De Nederlandse filmsector wordt geconfronteerd met grote veranderingen, zie het recente rapport van de Raad voor Cultuur. Silvia brengt niet alleen veel kennis over die veranderingen mee, maar ook de ervaring hoe je als organisatie daarop inspeelt. Dat maakt haar bij uitstek geschikt om leiding te geven aan het NFF, in zijn verdere ontwikkeling als showcase voor de Nederlandse producties en als supporter van een industrie die relevant wil blijven. Ik verheug me op haar komst.

Silvia van der Heiden zal samen met Zakelijk Directeur Petra Remmen de directie van het festival vormen. Het bestuur van het NFF bestaat uit voorzitter Ruurd Bierman, penningmeester Alex Doff, vicevoorzitter Julius Ponten, secretaris Hadewych Kuiper, Rachel van Bommel, Bruno Felix en Meral Uslu.

Het bestuur van het NFF heeft voorafgaand aan de selectieprocedure met Cultuur+Ondernemen verkenningen gedaan naar versterking van het huidige besturingsmodel. Het resultaat is dat het bestuur in 2018 de transitie naar een Raad van Toezichtmodel in gaat zetten. Het bestuur heeft er het volste vertrouwen in dat Van der Heiden met haar ervaring dit proces naar een hoger niveau gaat tillen. Wanneer de transitie voltooid is, zal Van der Heiden de rol van Directeur-Bestuurder vervullen.

 

Foto: Isolde Woudstra

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30