September Film Distribution in plaats van WILD BUNCH BENELUX

Sectornieuws

Woensdag 3 september, 2014

Met ingang van 1 september is de naam van Wild Bunch Benelux veranderd in September Film Distribution. Het filmdistributie bedrijf, zes jaar geleden opgericht door het Franse Wild Bunch en Pim Hermeling, is de laatste jaren uitgegroeid tot een toonaangevende arthouse distributeur met releases als Jagten, Melancholia, The Broken Circle Breakdown, Elle s’ en Va, De 100-Jarige Man Die Uit Het Raam Klom En Verdween en Nymphomaniac. 
Nadat het bedrijf in 2010 volledig in handen is gekomen van Pim Hermeling heeft het de afgelopen jaren een aantal belangrijke stappen gezet die uiteindelijk hebben geleid tot deze naamsverandering. De naamsverandering leidt niet tot een herprofilering van de bedrijfsfilosofie; September Film Distribution blijft ‘director driven’ films acquireren en zal (inter)nationale arthouse/cross-over producties uitbrengen zowel in de bioscopen als op dvd, vod en alle andere vormen van filmvertoning.
Met het recent opzetten van een eigen filmdistributie kantoor in België, de aankoop van een eigen filmtheater in Antwerpen (stadsbioscoop Cartoons), de ontwikkeling van een groot arthouse complex (Stadsbioscoop De KadeUtrecht), het opzetten van een eigen productietak voor (inter)nationale (co)-producties en een groeiende slate van nationale en internationale kwaliteitsfilms (Ventoux – Nicole van Kilsdonk, Publieke Werken – Joram Lürsen, The Search – Michel Hazanavicius, Elser – Oliver Hirschbiegel, Belgica – Felix van Groeningen en KOLLEKTIVET – Thomas Vinterberg) geeft September Film aan wat haar ambities de komende jaren zijn.
Een selectie van een aantal komende releases: THE TRIP TO ITALY (Michael Winterbottom), INFILTRANT (Shariff Korver), LOCKE (Steven Knight), THE SALVATION (Kristian Levring) en STILL LIFE (Uberto Pasolini).
Lees ook: http://www.entertainmentbusiness.nl/nieuws/2014-W36/nieuwe-naam-distributeur-wild-bunch-benelux

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30