Prestigieuze Rose d’Or Award voor webserie #tagged

Sectornieuws

Dinsdag 3 december, 2019

De zevendelige webserie #tagged (internationale titel: SWIPE) heeft de mediaprijs Rose d’Or (Gouden Roos) ontvangen in de categorie Social Media Video Series. De Rose d’Or wordt sinds 1961 uitgereikt en geldt als een van de belangrijkste Europese mediaprijzen. #tagged was de enige genomineerde Nederlandse dramaserie. De winnaars van dit prestigieuze Europese festival voor amusementsprogramma’s op televisie werden zondagavond bekendgemaakt tijdens een ceremonie in Kings Place in Londen.

Martijn Winkler, regisseur en scenarioschrijver, vertelde tijdens zijn acceptance speech: Deze erkenning betekent ontzettend veel voor ons hele team. #tagged was een ongelofelijk avontuur. Zowel inspirerend als uitdagend, leuk, frustrerend, gekmakend en hartverscheurend. Het is niet makkelijk om te werken aan een project dat echt nieuw en zelfs innovatief is. We hebben het concept voor #tagged en het proefscenario drie jaar lang meegenomen naar allerlei fondsen, omroepen en producenten – drie jaar lang zonder resultaat. Heel veel dank aan degenen die (uiteindelijk) wél in ons idee geloofden en ons steunden.”

De smartphone centraal
#tagged, geproduceerd door VERTOV, vertelt het verhaal van zes twintigers wier leven overhoop gegooid wordt door de onvoorziene gevolgen van hun smartphonegebruik. De visuele stijl van de serie is uniek: we zien enkel het smartphone scherm midden in beeld en de meeste dialoog vindt plaats via tekstberichtjes, comments en tags op social media. Alle afleveringen van #tagged de serie zijn te zien op het YouTube kanaal van NPO 3, npo3.nl en op NPO Start.

Internationaal geprezen
De webserie komt voort uit de gelijknamige korte film #tagged, die eerder al op meer dan 50 internationale filmfestivals geselecteerd is en 16 awards won, waaronder een Webby Award en The Japan Prize. #tagged de serie won eerder awards voor Best Screenwriting op HollyWeb Festival, voor Best Show: International Narrative & Best Director: International Narrative op NZ Web Fest en voor Best Sound Design op Toronto Web Fest. Ook is #tagged geprezen op Digital Media Fest in Rome voor het beste scenario. De serie is ook genomineerd bij onder meer het Raindance Film Festival, het Nederlands Film Festival, Maui Film Festival, Cannes Showcase – That Film Festival, Sydney Web Fest, NYC Web Fest, Rio Web Fest en Marseille Web Fest. 

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30