Oproep Mentoraat, coaching traject DDG

Blog

Dinsdag 29 september, 2020

Ook dit jaar wil DDG, ondanks corona, het mentoraat voor jonge, beginnende regisseurs organiseren. Uit de twee voorgaande edities is gebleken dat de deelnemers dit coaching traject als zeer waardevol en leerzaam hebben ervaren. En coaching kan ook op 1,5 meter van elkaar plaatsvinden of op veilige ‘digitale’ afstand. 
We hebben het Filmfonds weer bereid gevonden dit traject financieel te ondersteunen, waardoor er voor de deelnemers geen kosten aan verbonden zijn. 

Wat hebben wij voor ogen?
Jonge makers, die een paar jaar geleden een audiovisuele opleiding hebben afgerond en lid zijn van DDG, koppelen aan een ervaren regisseur die advies kan geven op allerlei terreinen. Denk aan feedback geven op je filmplan, feedback geven op je montage, maar ook hoe kun je het schrijven van een regievisie het beste aanpakken? Of hoe kun je je spelregie het beste oppakken? Bij welke omroepen passen jouw documentaire projecten? Hoe pak je het benaderen van je personages aan? Hoe zorg je voor inclusiviteit? Waar moet je aan denken als je gaat onderhandelen met je producent. Kortom je vragen aan de mentor/coach kunnen op allerlei terreinen liggen.

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan dit mentoraat?
Er is plek voor vijf beginnende makers. Stuur ons je CV, laat ons weten aan welke projecten je werkt en heel belangrijk, deel ons vooral je wensen mee over de terreinen waarop je gecoacht zou willen worden door een ervaren regisseur. Wat zijn de vragen die je aan je coach/mentor zou willen stellen? Of misschien weet je al door wie je gecoacht zou willen worden en waarom. Stuur ons je wensen en motivatie om deel te nemen en wij zoeken voor jou onder de DDG-leden een ervaren regisseur, die de tijd heeft om je gedurende een jaar te coachen. Wij denken daarbij aan de periode november 2020 – 1 november 2021. 

Wat kost dit coaching traject?
Zoals al eerder vermeld is deelname aan dit coaching traject gratis, dankzij een financiële bijdrage van het Nederlands Filmfonds hoeven wij deelnemers hiervoor niets in rekening te brengen. Uiteraard moeten we dit mentoraat wel evalueren met het Filmfonds. Voor de coaches is een vergoeding beschikbaar. 

Graag zien we reacties met CV en motivatie tegemoet op info@directorsguild.nl voor 15 oktober 2020 o.v.v. mentoraat, zodat in november al de eerste kennismakingsgesprekken al dan niet digitaal kunnen plaatsvinden.

Het mentoraat wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Nederlands Filmfonds.

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30