Oproep Imagine Project Platform & Fantastic Talent

Sectornieuws

Donderdag 8 september, 2022

Het Imagine Film Festival biedt dit jaar twee Industry Programma’s aan voor makers van fantastische films: Fantastic Talents en Imagine Project Platform. Meld je snel aan!

Imagine Fantastic Talents

Met IMAGINE FANTASTIC TALENTS wil Imagine opkomend talent stimuleren en inspireren bij de ontwikkeling van hun carrière en het maken van Nederlandse genreproducties. Daarom zoekt IMAGINE FANTASTIC TALENTS aanstormende talent met een korte film of webserie in ontwikkeling die in november 2022 een speciaal talentontwikkelingsprogramma kunnen volgen.

Deadline 9 september!

Check alle info en vereisten op de website van Imagine.

Imagine Project Platform

Het IMAGINE PROJECT PLATFORM is een programma voor makers van genrefilms die al een tijdje meelopen en voor makers die eerder in drama of arthouse werkten en nu de stap naar genre zetten.

Het IMAGINE PROJECT PLATFORM voor speelfilms en series in ontwikkeling is een op maat gemaakt programma dat bestaat uit pitch-sessies voor nationale en internationale experts, gevolgd door individuele en ronde-tafelgesprekken met deze experts die feedback geven op projecten. De vorm van de gesprekken is afhankelijk van de behoeftes van de makers en het stadium waarin het project verkeert: inhoudelijke feedback op de projecten, en/of specifiek advies op het gebied van financiering, marketing, distributie, sales en festivals.

Onderdeel van IMAGINE PROJECT PLATFORM is de samenwerking met Frontières. Op basis van de pitch-sessies wordt een van de projecten geselec­teerd voor deelname aan de Frontières International Co-Production Market van het Fantasia Film Festival in Montréal. Als onderdeel van het pakket zijn er twee retourtickets voor vertegenwoordigers van het project.

Naast dit specifiek projectgerichte programma organiseert IMAGINE ook plenaire industry sessies voor makers over het nationale en internationale speelveld van projectontwikkeling, financiering, co-produceren, distributie, festivals en sales van genreproducties.

Deadline 16 september!

Check alle info en vereisten op de website van Imagine.

Imagine Film Festival

Het Imagine Film Festival vindt dit jaar plaats van 26 oktober tot 5 november 2022 in de Filmhallen en LAB111 in Amsterdam.

Bron: Imagine Film Festival

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30