Open call non-fictie transmedia pitch op het Nederlands Film Festival

Op vrijdag 26 september organiseert het Nederlands Film Festival (NFF) in samenwerking met de Dutch Game Garden (DGG) en de Dutch Directors Guild (DDG) een dag over de crossovers tussen de film- en de gamesector.

Onderdeel van het programma is een pitch door vijf teams bestaande uit in ieder geval een game-ontwerper en een filmmaker/scenarist. Het winnende team ontvangt voor de verdere uitwerking van het projectplan een stimuleringsprijs van € 5000,- uit de non-fictie transmedia regeling van het Nederlands Filmfonds, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Mediafonds.

Inschrijving voor de pitch staat open tot 10 augustus 2014. In samenspraak met DDG en DGG wordt half augustus bekend gemaakt welke vijf voorstellen geselecteerd zijn. Je team hoeft nog niet compleet te zijn bij inschrijving. Op donderdag 28 augustus is er een bijeenkomst in Utrecht waar de teams ondersteuning krijgen bij het vormgeven van hun idee voor een non-fictie transmediaal project waarin game- en filmelementen samenkomen. Daarna gaan de teams zelf aan de slag voor de pitch op het NFF.

Tijdens het NFF krijgen de vijf teams op vrijdag 26 september in de middag elk vier minuten de tijd om hun idee te pitchen. Per project wordt door een deskundig panel feedback gegeven. ’s Avonds om 19.45 uur wordt de winnaar van de prijs bekend gemaakt.

Lees meer over de open call en hoe je je kunt aanmelden op de website van het Nederlands Film Festival.

 

logos open call transmedia

Author: DDG

Share This Post On

1 Comment

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.