Open call: Het Beloofde Land

Sectornieuws

Dinsdag 29 november, 2022

Screen Talent NL is op zoek naar korte- en mid-length filmideeën uit Limburg, Noord-Brabant, Drenthe-Friesland-Groningen. Dien je plan in voor 9 januari 2023! 

Het Beloofde Land is een ontwikkel- en productietraject voor filmmakers door heel Nederland. Voor deze eerste (pilot)editie van Het Beloofde Land, gaat het specifiek om makers en/of verhalen die geworteld zijn in een van de volgende regio’s: Limburg, Noord-Brabant, Drenthe-Friesland-Groningen.

Ze zijn op zoek naar ideeën voor korte fictie producties (8-13 minuten) en mid-length fictie producties (LET OP: alleen Limburg, Noord-Nederland, 40-50 minuten) rond het thema ‘Het Beloofde Land’; urgente, eigentijdse en eigenzinnige verhalen geworteld in de snel veranderende maatschappij en wereld van nu. Tegelijkertijd zoeken ze ook naar (aspirant)producenten.

Traject

Uit alle inzendingen worden 12 korte en 4 midlength filmplannen geselecteerd die een drie maanden (februari – april 2023) durend ontwikkeltraject volgen om het scenario en filmplan aan te scherpen. In dezelfde periode worden de filmmakers gekoppeld aan geselecteerde producenten. Filmmakers en producenten kiezen zelf de teams waarmee zijn voor fase 2 (realisatie) indienen (mei 2023). Als filmmaker dien je in met een producent uit de regio waar je verhaal zich afspeelt.

Van de 12 korte filmplannen worden er uiteindelijk 3-6 geselecteerd voor realisatie. Van de 4 midlength filmplannen worden er uiteindelijk 2 geselecteerd voor realisatie. In Limburg worden 1-2 korte films en 1 midlength film gerealiseerd, in Noord-Brabant 1-2 korte films en in Friesland-Drenthe-Groningen 1-2 korte films en 1 midlength film.

De filmplannen die geselecteerd worden voor fase 2 (realisatie) worden gedraaid in het najaar 2023 of voorjaar 2024. De films dienen op 1 mei 2024 te zijn afgerond. Vanuit Het Beloofde Land wordt tevens een distributietraject gestart en zijn er vaste vertoningsmomenten in de betreffende regio’s. Dit deel van de pilot is nog in ontwikkeling en hierover worden later meer details bekend gemaakt.

Vind meer informatie over de verschillende calls, indiendata en het online spreek uur op de website van Screen Talent NL.

Bron: Screen Talent NL.

 

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Het DDG-bureau is telefonisch bereikbaar op:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur.