Op NFF: Workshop Actief aan de slag met boekverfilming in de klas

Terwijl de mediaconsumptie van jongeren stijgt, is het opschroeven van hun mediawijsheid nog vaak een ondergeschoven kindje in het lesprogramma. Het NFF en EYE vinden het belang van filmeducatie groot, vandaar dat het al jaren programma’s en activiteiten voor jongeren organiseert. Op 25 september mogen voor de eerste keer docenten uit het voortgezet onderwijs in de NFF-schoolbanken plaatsnemen, maar ook overige geïnteresseerden kunnen naar de workshop ‘actief aan de slag met boekverfilming in de klas’.

 

Workshop Actief aan de slag met boekverfilming in de klas
In deze workshop krijg je praktische handvatten aangereikt om actief aan de slag te gaan met boekverfilmingen in de klas. De workshop gaat over kijken, maken en het verwerken van film, ook maak je een filmpitch voor een eigen korte film, gebaseerd op een boek. Twee filmprofessionals van Dyzlo Film helpen je op weg en delen tips en trics voor een goede boekverfilming. Daarnaast zullen ook docenten naar hun mening gevraagd worden. De middag eindigt met een borrel, waar je met collega’s verder kunt praten en ervaringen kunt uitwisselen. Daarnaast krijgt je van het Nederlands Film Festival een vrijkaart, waarmee je ’s avonds een film naar keuze kunt bezoeken.

 

Praktische informatie

– De workshop is gericht op docenten uit het voortgezet onderwijs, maar ook toegankelijk voor andere geïnteresseerden.

– De workshop vindt op 25 september van 16:30 – 18:30 plaats tijdens het Nederlands Film Festival in het Oude Postkantoor op het Neude, Utrecht.

– Deelname aan de workshop kost €7,50, daarvoor krijg je deelname tot de workshop en een vrijkaart om een film naar keuze op het festival te bezoeken.

– Interesse? Men wil graag weten wie naar de workshop komen, stuur daarom even een email met je naam, contactgegevens (ev. school en het vak dat je geeft) naar educatie@filmfestival.nl.

– Tickets kun je kopen via de website https://www.filmfestival.nl/publiek

Kijk ook op: filmeducatie.nl

Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.