Nu of Nooit! Animatie

Nieuws

Dinsdag 12 augustus, 2014
nu-of-nooit.483.304.s

Nu of nooit! Munya in mij – Fiona van Heemstra, Mascha Halberstad

Gezocht: animatieplannen voor kleurrijk jeugddrama van 25’

Het Mediafonds, Zapp en het Nederlands Filmfonds presenteren Nu of Nooit! Animatie, een stimuleringsproject voor de ontwikkeling en realisering van cultureel divers jeugddrama met een lengte van 25’ voor de oudste doelgroep van Z@pp (8-12 jaar). Deze vierde editie van Nu of Nooit! is geheel gericht op de ontwikkeling en productie van narratieve animatie projecten. Daarbij kan gebruik worden gemaakt van alle beschikbare technieken evenals een mengvorm van animatie en live action (waarvan minimaal de helft animatie dient te zijn). Onveranderd wordt ook nu gezocht naar toegankelijke, filmische en op originele wijze vertelde verhalen, die geworteld zijn in de hedendaagse, multiculturele samenleving. 
Voor wie?
Nu of Nooit! Animatie
 is gericht op teams van animatie-regisseurs, scenaristen en concept artists die ieder minimaal één (korte) film dienen te hebben gerealiseerd. Regisseurs, scenaristen en concept artists van verschillende culturele achtergronden worden uitdrukkelijk uitgenodigd deel te nemen. Aanvragen voor ontwikkeling kunnen gedaan worden zonder omroep. Deze moeten worden ingediend door een ervaren producent (maximaal 3 projecten indienen per producent/productiebedrijf). In 2015 worden 5 plannen ontwikkeld. Deze dienen realiseerbaar te zijn voor een maximaal productiebudget van € 215.000 voor 25’. De geproduceerde films (max. 5) gaan in principe op Cinekid 2016 in première en komen in de kerstvakantie van dat jaar op televisie bij Zapp.
Nu of Nooit! Animatie is een samenwerkingsproject van het Mediafonds, Zapp en het Filmfonds.
In augustus komt specifieke informatie beschikbaar met daarbij de precieze tijdsplanning. In oktober is er een eerste informatiebijeenkomst.
 

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30