Nu met korting naar CinemAsia Film Festival (6-11 maart)

MODERN AZIË TIJDENS DE 11DE EDITIE VAN HET CINEMASIA FILM FESTIVAL

Van 6 tot 11 maart 2018 neemt CinemAsia het publiek mee naar het Azië van nu. Door de lens van ruim 30 filmmakers uit China, Hong Kong, Korea, Taiwan, Indonesië, Japan, de Filippijnen en Thailand biedt het festival een veelzijdig beeld van het continent Azië. De thematische rode draad van deze 11de editie is ‘de jonge generatie’. En de bijzondere geografische focus van deze 11de editie is Indonesië.

Het festival programmeert een aantrekkelijk caleidoscoop van de hedendaagse Aziatische film. Op het programma staan blockbusters, art-house films en documentaires, geselecteerd vanwege hun   cinematografische en artistieke visie. Het festival nodigt dit jaar in het kader van de thematische rode draad jonge getalenteerde makers uit o.a. Hong Kong, Taiwan, Japan, Thailand en Indonesië uit. In het kader van de geografische focus zullen meerdere films uit Indonesië op het programma staan en ontvangt het festival een aantal interessante Indonesische filmprofessionals.

De 11de editie van CinemAsia Film Festival opent op dinsdag 6 maart met de Nederlandse première van de familiefilm MONSTER HUNT 2 van Raman HUI met o.a. de internationaal gevierde Tony LEUNG en Faye BAI (BAI Baihe). De Europese première van de actiefilm A BETTER TOMORROW 2018 van DING Sheng sluit op zondag 11 maart het festival af.

CinemAsia is zeer toegewijd om het Nederlandse publiek kennis te laten maken met films die grote populariteit in Azië genieten. Met deze twee spectaculaire blockbusters laat CinemAsia het publiek de successen ervaren die het filmpubliek van alle leeftijden in China en Hong Kong hebben doen fascineren; ‘s werelds grootste filmindustrie na Hollywood.

De acht competitie films komen dit jaar uit Hong Kong, Indonesië, Japan/Myanmar, Zuid-Korea, Taiwan, Thailand en de Filippijnen. De titels zijn: 1987: When the Day Comes van JANG Joon-hwan (Korea), Bad Genius van Nattawut POONPIRIYA (Thailand), The Great Buddha+ van HUANG Hsin-yao (Taiwan), In Your Dreams van TAM Wai-ching (Hong Kong), Passage of Life van Akio FUJIMOTO (Japan, Please/Care van Giancarlo ABRAHAN (Filippijnen), Posesif van EDWIN (Indonesië), The Seen and Unseen van Kamila ANDINI (Indonesië)

 

Meer dan film

Veelzijdig programma voor publiek & filmbranche

Het festival creëert ruimte voor daadwerkelijke ontmoetingen en belevening voor het publiek en de filmindustrie. Zo is er een veelzijdig programma rondom de rijke Aziatische cultuur met o.a. nagesprekken met de makers, een expositie en een Food Market voor culinaire ontdekkingen. Voor de filmbranche organiseert CinemAsia ontmoetingen tussen de Aziatische en de Nederlandse filmbranche met verschillende gesprekken en een masterclass.


FilmLAB: stimuleren van talent

Het CinemAsia FilmLAB is het talentontwikkelingsprogramma van CinemAsia, waarbij CinemAsia jong filmtalent met Nederlands-Aziatische roots een platform biedt om hun diaspora verhalen te realiseren tot een korte film. De verkozen talenten worden vanaf het idee tot en met het finale (korte) filmproduct professioneel begeleid en gecoacht. Deze films gaan tijdens het CinemAsia Film Festival in première.


Het festivalprogramma is te vinden op www.cinemasia.nl. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 15 februari via de website van Cinemasia en de kassa’s van Kriterion en Rialto.
Leden van DDG krijgen korting op alle filmvertoningen (m.u.v. het Shorts programma). Met ledenpas betaal je €8,50 voor een ticket ipv €10,00 (regulier).

Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.